La facturació de Grandvalira de l’hivern pandèmic és tot just d’un 9% respecte la temporada anterior

Soldeu, el Tarter, Grau Roig i Pas de la Casa venen un 88% menys de forfets mentre que la caiguda d’Arcalís és una mica inferior, situant-se en el 78%

Comentaris

Un esquiador a Grau Roig.
Un esquiador a Grau Roig. GRANDVALIRA

Un “impacte econòmic devastador”. Així qualifica Grandvalira el balanç de la temporada hivernal. El balanç final apunta a pèrdues de més del 91% de la facturació global. És a dir, tot just s’ha facturat un 9% del que s’havia facturat l’hivern anterior, que ja es va haver de donar per acabat un mes abans per culpa de l’esclat de la crisi sanitària. El domini de les Valls d’Orient més Arcalís intenta passar pàgina i centrar-se en el proper estiu i, sobretot, en aconseguir un escenari millor per al següent hivern.

 

En 93 dies d’obertura, a Grandvalira s’han registrat 203.915 dies d’esquí venuts, un 88% menys que la temporada passada, mentre en el cas d’Ordino Arcalís la xifra de forfets venuts ha estat de 42.550, un 78% menys que en temporades anteriors. Tot i això, l’estació ha invertit tots els esforços en oferir la millor experiència d’esquí, atesa la situació, obrint en el tram final de la temporada gairebé 170 km de pistes entre Grandvalira i Ordino Arcalís i amb els enllaços entre sectors de Grandvalira oberts (Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu i El Tarter).

 

A causa de les restriccions en els països veïns, les estacions de Grandvalira Resorts han anat obrint de manera parcial i progressiva les instal·lacions fins arribar als 165 km de pistes (135km de Grandvalira i 30 km d’Ordino Arcalís). L’obertura va arribar més tard del que és habitual, el 2 de gener, i amb tan sols una part de les instal·lacions actives. El clima ha acompanyat al llarg de la temporada però les nevades han estat escasses deixant gruixos totals de 355,5 cm a Grandvalira, una xifra inferior a la de la temporada passada (504 cm) i de 350 cm a Ordino Arcalís.

Durant els 93 dies d’obertura, els equips de terreny de Grandvalira Resorts han estat clau per garantir una bona qualitat de la neu, acumulant un total de 8.650 hores treballades amb màquines trepitjaneu a Grandvalira i 1.800 hores en el cas d’Ordino Arcalís i, quan les baixes temperatures ho han permès, produint 849.064 m3 de neu de cultiu a Grandvalira i 79.706 m3 a Ordino Arcalís. El pic màxim d'ocupació ha estat de 6.258 esquiadors i va ser el dia 20 de febrer. La notícia sobre la lliure circulació de ciutadans entre Espanya i Andorra anunciada el 31 de març va arribar tard per a les estacions.

Comentaris

Trending