El coronavirus talla el creixement d’Ordino Arcalís integrat del tot a Grandvalira

L’estació ordinenca tanca la temporada amb 161.500 dies d’esquí, quan l’objectiu era superar els 200.000

https://www.youtube.com/embed/w9KIlj0AaC4

Esquiadors i facturació anaven en molt bona línia a Ordino Arcalís si no hagués estat pel coronavirus, que va obligar a tancar l’estació 51 dies abans del previst i, òbviament, sense poder arribar a complir les previsions. Fins al 14 de març, data en què es va produir el tancament anticipat provocat per la Covid-19, les xifres eren positives, s’havien assolit 161.522 dies d’esquí en menys de 120 jornades d’obertura, el que representa un lleuger augment respecte a l’any anterior amb les mateixes dates, si bé l’any passat es va a arribar a prop de 200.000 dies d’esquí, amb 151 jornades.

L’hivern 2019-2020 a l’estació ordinenca, encetat el 16 de novembre i que havia de ser el primer de plena integració a Grandvalira Resorts, ha estat escàs quant a precipitacions de neu pel que acostuma, però en canvi, les temperatures suaus i els dies assolellats han fet gaudir els esquiadors de jornades d’esquí llargues. Aquesta bonança meteorològica ha garantit el bon manteniment dels accessos oberts, i que només es produís un dia de tancament. Les nevades han estat escasses, però en moments estratègics de la temporada han assegurat l’obertura del 100% del domini, oferint les millors condicions en els períodes de major afluència.

yRMSN49g

No obstant això, els indicadors s’han mantingut en una tendència positiva, sent els més sòlids els relatius a la venda de forfets, serveis d’escola i despesa en restauració. D’aquesta manera, Ordino Arcalís ha tancat la temporada d’hivern amb unes xifres lleugerament superiors a les registrades en la temporada 2018-2019, si es compara en percentatges fins a la mateixa data. Això demostra un bon comportament dels mercats, amb una forta fidelització pel que fa als esquiadors de proximitat (Catalunya i Sud de França) i al públic intern, que ha crescut aquesta temporada, i que representen el 76% dels visitants. La resta de visitants provenen de l’estat espanyol i Portugal (18%), Regne Unit, Irlanda, Rússia i Ucraïna (3%) i d’altres llocs (3%).

La temporada es va iniciar el 16 de novembre i havia d’allargar-se fins al 3 de maig, però el tancament anticipat per la COVID-19 va obligar a cessar l’activitat 51 dies abans

Les xifres definitives confirmen aquesta tendència de creixement sostingut i estable, amb una mitjana de 1.350 esquiadors per dia d’instal·lació oberta, confirmant que la temporada ha estat una de les millors dels últims anys, en referència a afluència i facturació. Aquest creixement està justificat per la projecció i promoció comercial conjunta amb Grandvalira Resorts, i per les inversions fetes en els últims anys. Enguany s’ha obert una nova pista, el Clot, a la zona de la Coma. Paral·lelament al creixement de l'ocupació també ha crescut l'activitat a l'Escola d'esquí i d'snowboard d'Ordino Arcalís, així com els ingressos en restauració.

Gràcies a les precipitacions de neu caigudes des de finals d’octubre i al treball intens dels equips d’explotació, Ordino Arcalís va obrir el 16 de novembre, i va encarar el Pont de la Puríssima amb bones condicions. Des de linici del període festiu de Nadal fins al tancament causat pel coronavirus el passat 14 de març, lestació va mantenir-se a ple rendiment amb el domini esquiable operatiu amb un percentatge dentre el 85% i el 100% de pistes obertes. La temporada ha estat marcada per les jornades anticiclòniques seguides, amb poques nevades i molt concentrades, que han anat consolidant el gruix de neu fins a sumar 464 cm acumulats, sent la més generosa la registrada a finals de gener: la tempesta Glòria. No obstant això, les nevades intermitents durant els mesos d’hivern han estat suficients per garantir la bona qualitat i quantitat de la neu. D’aquesta manera, un any més, el sol i les temperatures agradables han estat unes aliades per a l’estació.

Satisfacció dels clients

El balanç global en termes generals és molt satisfactori, l’objectiu sempre ha estat continuar garantint que Ordino Arcalís una de les millors destinacions i productes de neu i muntanya dels Pirineus. Així ho demostren les dades que es desprenen de les enquestes de satisfacció realitzades als clients: el 100% recomana lestació. A més, l’índex de satisfacció global se situa en un 8,61, i la puntuació que obté restauració és de 8,28, com a un dels serveis millor valorats. La comunicació amb els clients ha estat clau en una temporada on s’integraven sistemes amb Grandvalira Resorts. Així, la web ha registrat prop de 700.000 visites, i l’App 2.700 descàrregues. Les xarxes socials  (Instagram + Facebook + Twitter), sumen prop de 64.000 seguidors.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending