Els canons comencen a innivar les pistes del Pas de la Casa

Encara que no hi ha una data certa per posar en marxa les estacions, és clar que sabent que en principi com a mínim per Nadal podran arribar turistes amb certa normalitat els camps de neu es posen en marxa

Canons en funcionament aquest matí al Pas de la Casa.
Canons en funcionament aquest matí al Pas de la Casa.

L’anunci de la Generalitat que a partir del 21 de desembre, si la situació sanitària no es desmarxa, s’aixecaran les restriccions de mobilitat, han portat un bri d’esperança i llum al Principat, amb molta cautela, això sí, després de la galleda d’aigua glaçada que va suposar que dimarts es filtrés un document que no preveia cap obertura fins al 18 de gener. Malgrat que encara no està clar quan es posaran en marxa les estacions, en el cas de Saetde, per exemple, ja ha començat a treballar per preparar les pistes. Al Pas de la Casa els canons ja estan en marxa.

De fet, en una compareixença-debat a la CEA, el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, ja va explicar que encara que fos de manera dimensionada a la situació es volia mirar de tenir en marxa l’estació almenys pel pont de la Puríssima perquè, com a mínim, pogués esquiar la gent del país. És clar que Andorra podrà rebre turistes d’aquelles comunitats autònomes espanyoles que no han decretat un confinament perimetral. Les que tenen més relació amb Andorra que, per ara, no estan tancades serien, per exemple, Madrid -respecte de la qual Grandvalira ja estava fent un esforç per atraure visitants- i Galícia.

Per arribar a principi de mes vinent en condicions de tenir alguns dels sectors oberts s’ha de fer un treball previ de preparació del terreny. I com que les precipitacions naturals de moment no hi són i tampoc s’esperen -potser a final de la setmana vinent, però tot està encara molt en l’aire- s’han de posar en marxa els mecanismes artificials. Més encara quan, això sí, amb la baixada de les temperatures i l’increment de la humitat la situació ja és factible.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending