Pal-Arinsal tanca el juliol amb el mateix volum de visitants i facturació que al 2019

L’estació massanenca, que aquest dimarts ha presentat dos nous circuits d’e-Bike amb recorregut circular, va rebre unes 30.000 persones el mes passat i va ingressar prop d’un milió d’euros

Un moment de la presentació dels circuits.
Un moment de la presentació dels circuits. vallnord pal-arinsal

Vallnord Pal-Arinsal pretén facturar aquest estiu uns dos milions d’euros i rebre uns 70.000 visitants. De moment, considera que va pel bon camí després de tancar un mes de juliol amb xifres molt similars a les del 2019, és a dir, a abans de la pandèmia. L’estació massanenca va ingressar gairebé un milió d’euros amb unes 30.000 visites.

Les dades les ha fetes públiques el director general de la societat que gestiona el camp de neu (EMAP), Josep Marticella, durant la presentació d’una de les novetats que l’estació estrena aquest estiu. I és que Arinsal ha d’esdevenir l’epicentre de l’e-Bike en l’estratègia estiuenca dissenyada per Vallnord. Pal és per al ‘bike park’ i el Coll de la Botella ha de ser el centre neuràlgic del ciclisme i el cicloturisme. Aquest és el repte de Vallnord, que aquest dimarts ha presentat els dos circuits d’e-Bike d’Arinsal.

Dos traçats amb recorregut circular amb punt d’inici a Comallemple fins al Xalet Igloo. En total, el circuit fa uns 5 quilòmetres repartits en 2,7 quilòmetres de pujada i 2,3 quilòmetres de baixada i un desnivell total de 385 metres.  Aquests circuits es sumen als dos circuits d’e-Bike que ja existeixen al sector de Pal. En total, l’estació ofereix ara més de 50 quilòmetres de circuits. 

També s’ha pogut estrenar la Ronda e-Bike, un circuit de 25 o 30 quilòmetres en funció dels trams escollits, que té la intenció d'unir el sector de Pal amb Arinsal en un sol circuit

Amb aquesta novetat, també s’ha pogut estrenar la Ronda e-Bike, un circuit de 25 o 30 quilòmetres en funció dels trams escollits, que té la intenció d'unir el sector de Pal amb Arinsal en un sol circuit. Aquest tram s’inicia a l’oficina de turisme de la Massana i puja cap al sector d’Arinsal fins al Port Negre i un cop a dalt, gràcies al telefèric, es pot accedir a Pal, pujar cap al Pic del Cubil i baixar fins a la Caubella i arribar de nou a l’oficina de turisme. Tal com ha explicatel director de màrqueting de Vallnord – Pal Arinsal, Pedro Morán, "aquesta Ronda d’ e-Bike s’anirà ampliant amb el temps. La idea és poder sumar més circuits que uneixin els dos sectors”.

Els nous circuits permeten fer una aposta per la restauració al sector d’Arinsal. Morán ha afegit que “l’objectiu és poder potenciar aquest sector i per aquest motiu, durant tots els caps de setmana d’estiu, el restaurant The Terrace estarà obert tots els divendres fins els diumenges al migdia”.

EMAP té clara la seva línia de futur: el sector de Pal seguirà creixent amb el Bike Park, un dels més valorats en tot el món i amb una forta tendència de creixement. El sector d’Arinsal, que gràcies a la connexió amb telefèric des de l’any passat, els usuaris ja poden creuar els dos sector, es potenciarà molt més la modalitat d’e-Bike i finalment, el Coll de la Botella com a centre neuràlgic del cicloturisme. Tal com ha destacat el director general, Josep Marticella, Vallnord–Pal Arinsal té una estratègia definida i consolidada. L’estació ha estat sempre “Ski And Bike, però ara, donem un pas més per convertir-nos en Ski, Bike and Trail”. Afirma a la vegada que els esdeveniments d’estiu, incloses les copes del món de BTT i de SkyRunning permeten afegir el concepte del trail com a reclam.

MAPA

Tot plegat, s’ha dit ja, ha de servir per mirar d’assolir “un objectiu real però en el fons ambiciós degut a la pandèmia”. Tot i així, la meta d’arribar als 70.000 visitants i als dos milions de facturació aquest estiu és cada cop més real. Les xifres indiquen una bona previsió per arribar-hi, tot i que tal i com recalca Marticella, “intentem ser prudents i curosos. La meteorologia durant l’estiu influeix molt i qualsevol situació pot canviar”. El juliol, l’estació tancava amb més de 900 mil euros de facturació i més de 30 mil visitants, xifres molt similars a les de 2019, tenint en compte que aquest any no hi ha hagut Copa del Món del BTT.

Al 2022, nova modalitat per a la Copa del Món UCI de BTT

La gran feina realitzada amb els nous circuits de e-Bike al sector d’Arinsal, que se sumen al ja actuals circuits, ha permès negociar amb la UCI per acollir una nova modalitat de Copa del Món: e-Bike. Del 12 al 17 de juliol del 2022, Vallnord – Pal Arinsal tornarà a acollir la Copa del Món UCI de BTT amb les modalitats de Short-Track, Cross-Country, Descens i e-Bike. La Copa del Món tornarà també al 2023 i al 2024 en forma Campionats del Món.

Comentaris (1)

Trending