L’acord per integrar EMAP i Ensisa serà “reversible” en un futur

Les cònsols massanenques envien una carta a tots els ciutadans de la parròquia explicant i defensant un projecte que, però, no tanca la porta a un “replantejament”

Comentaris

Espot escolta la presentació del preacord per part de Molné, Camp i Cornella.
Espot escolta la presentació del preacord per part de Molné, Camp i Cornella. T. S.

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, han enviat una carta a totes les cases de la parròquia on desgranen els principals punts del preacord assolit per integrar EMAP, la societat gestora de les pistes d’esquí de Pal i Arinsal, amb Ensisa. L’escrit s’emmarca en la voluntat d’informar a la ciutadania sobre el procés, centrat ara en la negociació de l’acord definitiu. Les mandatàries destaquen, entre altres aspectes, que l’aliança ha de permetre invertir fins a 36 milions en l’estació. A banda, es destaca que el pacte “és reversible” per si, en el futur, cal un “replantejament”.

La missiva, signada tant per Molné com per Sansa, s’ha fet arribar a totes les cases de la parròquia. En ella, es recorda que “des de fa més d’un any i mig treballem per trobar una solució per revertir la situació financera de l’estació que s’ha vist agreujada per la pandèmia i per la conseqüent crisi econòmica”. L’objectiu, remarquen, és tancar “un model accionarial adequat que permetés continuar invertint” en el domini “a fi de mantenir-la competitiva i capdavantera”.

I la “millor opció”, al seu entendre, és el preacord assolit ara amb el comú de Canillo i Crèdit Andorrà per a “la pròxima constitució de la nova societat majoritàriament pública” mitjançant la qual “es gestionaran i promocionaran les estacions d’esquí d’Arinsal-Pal i Soldeu-el Tarter”. En aquest sentit, s’explica que “els eixos bàsics ja els vam pactar en el preacord signat el passat 27 de setembre”, entre els quals el fet que la corporació massanenca “formarà part de la governança de la nova societat”.

Imatge de les persones que van participar de la trobada.

Relacionat

Parar els peus a Viladomat va ser un argument d’Ensisa per decidir ‘rescatar’ Pal-Arinsal

Per tant, “totes les decisions importants es prendran de forma unànime entre les tres parts”. I això inclou “el nomenament dels càrrecs directius o la política d’inversió”. Justament, un fet ja tancat és que “el primer gran projecte serà la connexió dels dominis d’Arinsal i Pal”, valorat en uns 36 milions d’euros.

En la carta també es desgrana que el pes de la societat massanenca serà inicialment del 19,90% però amb l’opció d’arribar al 30% en un període de sis anys. També es remarca que “en aquest projecte d’integració no desapareixeran ni EMAP ni Ensisa”, tot i que “la gestió de les dues estacions s’efectuarà de forma conjunta des de la nova societat”.

A banda, es vol posar en relleu que tots dos comuns “mantenen íntegrament el valor del seu patrimoni”. Per tant, “no estem portant a terme un procés de privatització sinó de traspàs de la gestió i explotació a una nova societat amb una majoria d’accionariat públic”. També s’indica que “es tracta d’un procés reversible, per donar l’opció a un futur replantejament”.

Les dues cònsols defensen que es tracta d’un projecte que “significa un pas endavant per constituir un dels dominis esquiables més grans d’Europa”. I això tindrà “un efecte dinamitzador per a tots els sectors”, a la vegada que “contribuirem al fet que Andorra es posicioni encara millor com a destí turístic, incrementant l’atractiu a escala internacional”.

La carta s’emmarca dins d’una campanya informativa que es vol impulsar per donar a conèixer l’acord. També s’estan fent reunions amb els quarts i polítics i expolítics de la parròquia. A més, està prevista una nova reunió de poble durant aquesta mateixa tardor.

Comentaris (13)

Trending