Parar els peus a Viladomat va ser un argument d’Ensisa per decidir ‘rescatar’ Pal-Arinsal

Els ex-mandataris comunals de Canillo avalen la decisió dels actuals cònsols de participat en la creació del ‘hòlding de la neu’ per no perdre terreny respecte de Saetde dins del conglomerat de Grandvalira

Imatge de les persones que van participar de la trobada.
Imatge de les persones que van participar de la trobada. COMÚ DE CANILLO

Frenar qualsevol possibilitat que l’empresari Joan Viladomat agafés més quota de poder en el negoci de la neu al Principat. Aquest és un dels motius que hauria portat la societat gestora de Soldeu i el Tarter, Ensisa, a decidir ‘rescatar’ Pal-Arinsal. Aquesta premissa va quedar clara en la reunió que van mantenir els actuals cònsols de Canillo amb ex-mandataris de la parròquia i alguns càrrecs institucionals vigents. Va quedar clar, també, l’aval a la fusió, a la creació del ‘hòlding de la neu’.

Sí que hi va haver alguns dubtes que es van solucionar amb preguntes còmodes per als actuals cònsols de Canillo. Però en la reunió que Francesc Camp i Marc Casal van mantenir aquest dimecres a la nit al Palau de Gel amb antics dirigents comunals, una quinzena d’ex-cònsols, va semblar clar que es donava per bona la decisió dels actuals cònsols, adoptada al costat del gran soci del comú a Ensisa, un Crèdit Andorrà que necessita cops d’efecte.

Les reunions com l’anunciada aquest dijous i duta a terme en data d’ahir formen part d’aquest tancament de files canillenc per avalar una operació que podria arribar a generar molts dubtes. Per la delicada situació que pateix EMAP i perquè en un país com aquest, que una parròquia inverteixi en una altra sol generar recels

La trobada de Camp i Casal, i també el director general d’Ensisa, David Hidalgo, amb els antics mandataris s’emmarca en la ronda informativa que s’ha fet durant aquesta setmana amb els col·lectius vinculats en el projecte, com ara consellers de la majoria i minoria del comú, membres del consell d’administració d’Ensisa, així com accionistes i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila.

En la reunió amb els ex-cònsols es va parlar d’economies d’escala, de sinergies, d’increment de la superfície del domini esquiable i del fet de no perdre pistonada dins de Grandvalira. L’adquisició de Secnoa, és a dir, d’Arcalís, per part de Saetde, ja va suposar un maldecap per a Ensisa, que va perdre poder dins de Grandvalira.

La possibilitat, no pas descabellada del tot, que Viladomat apostés ara per assumir el control d’EMAP hauria empès Crèdit Andorrà, i el comú de Canillo obligatòriament darrere, a fer un esforç per fer un cop de puny sobre la taula i veure què li pot reportar. Si la decisió de parar els peus a Viladomat és una necessitat real o un argument per aconseguir la benedicció de l’operació de fusió no està clar del tot. Però calia tirar endavant.

De fet, el pacte de socis no està ni molt menys tancat. El 26 de setembre es va signar el principi d’acord i ara s’han d’anar polint serrells. Les reunions com l’anunciada aquest dijous i duta a terme en data d’ahir formen part d’aquest tancament de files canillenc per avalar una operació que podria arribar a generar molts dubtes. Per la delicada situació que pateix EMAP i perquè en un país com aquest, que una parròquia inverteixi en una altra sol generar recels. D’aquí les trobades abans d’avançar en l’acord.

Comentaris (19)

Trending