Acord per aquest hivern per l’esquí escolar i l’extraescolar mentre es negocia un conveni nou

El forfet es posarà a la venda tan aviat com sigui possible després que Saetde hagi donat el seu consentiment a continuar dins del projecte amb la condició que s’actualitzin les condicions ja en vista a la propera temporada

L'esquí escolar queda cancel·lat aquest dilluns.
L'esquí escolar queda cancel·lat aquest dilluns. ARXIU

Encara que amb un lleuger retard, hi haurà forfet extraescolar conjunt de totes les estacions. I també esquí escolar. En les mateixes condicions que la darrera temporada. Però serà el darrer hivern que sigui així. Ski Andorra ha donat uns mesos de coll a Govern per negociar un nou conveni després que Saetde, i especialment el seu conseller delegat, Joan Viladomat, hagin finalment acceptat continuar en el projecte.

Què ha fet canviar de parer l’empresari del sector de la neu no ha transcendit, però no sembla pas que hi hagi una retirada de la sanció imposada a Saetde per la renúncia unilateral a la gestió del refugi de l’Illa. Ara bé, el desgast que li estava generant a l’estació de Pas de la Casa i Grau Roig una qüestió que en la balança de resultats de l’empresa tampoc pesa gaire era notable. També és cert que Govern ha assegurat que Saetde no tindrà cap perjudici per la firma del forfet escolar subvencionat. Per tant Saetde pot seguir defensant q es desproporcionada la sanció de tres anys sense contractar amb l’administració, segons fonts de la companyia.

Així les coses, Viladomat i els altres tres pesos pesants actualment d’Ski Andorra (Francesc Camp, president de l’associació i del consell d’administració d’Ensisa; David Hidalgo, director general d’Ensisa; i Josep Marticella, director general d’EMAP Pal-Arinsal) es van trobar telemàticament aquest dijous al vespre per aclarir l’escenari i tancar un acord que ara es traslladarà a Govern. De fet, ara ja serien serrells que acabaran d’acordar les parts des d’un punt de vista més aviat tècnic, segons les fonts consultades.

Els estudiants que s'acreditin com a tals podran esquiar gratis a Arinsal, entre altres llocs.

Relacionat

Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal permetran als estudiants del país esquiar gratis

Les condicions per a l’esquí escolar i el forfet extraescolar per a la temporada que ja està en marxa seran exactament les mateixes que l’hivern passat i els anteriors, segons les fonts consultades. Inclou, a més dels escolars, els universitaris i els acompanyants. La venda dels forfets serà efectiva tan aviat com sigui possible. I si és avui no s’esperarà a dilluns, encara que no està clar que es faci amb tanta celeritat perquè el pacte entre estacions l’ha d’acabar de beneir el Govern, que també està implicat en l’afer i n’ha d’acceptar alguns dels condicionants. Ensisa i Vallnord van lliurar invitacions durant el cap de setmana i el dia de la Puríssima.

Més enllà d’aspectes legals o jurídics que concerneixen en gran mesura a Saetde, el que és clar és que el nou conveni que s’ha de negociar ha d’incloure una revisió a l’alça dels preus del servei. Com a mínim, de l’aportació que fa l’administració pública. Diverses fonts del sector, no pas lligada a l’empresa explotadora de les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig han admès que els preus que es paguen tant per l’esquí escolar com pel forfet extraescolar estan fora de mercat, per baixos, des de fa moltes temporades. Aquest aspecte també tindria mosquejat des de fa temps Joan Viladomat.

Comentaris (7)

Trending