Establiments hotelers estacionals que acullen temporers demanen poder-se acollir a algunes de les mesures

Hotels del Pas de la Casa o de Soldeu que normalment tanquen amb el final de la temporada de neu, continuen ara prestant alguns serveis per a persones que no han pogut marxar

-
-
Establiments hotelers de temporada, hotels que haurien normalment tancat amb la finalització de la campanya d’esquí, continuen oberts per donar allotjament i manutenció a a algunes de les desenes de temporers que segueixen atrapats al Principat sense poder marxar als seus destins d’origen, especialment a l’Argentina. Per això demanen poder-se acollir algunes de les mesures econòmiques que ha contemplat el Govern en la primera fase dels ajuts per combatre les conseqüències del Covid-19.

Com que són establiments que legalment estan considerats de temporada, igual com els treballadors que s’han quedat sense feina suposadament abans d’hora, es considera que entra dins l’estacionalitat dels negocis i, per tant, segons que expliquen hotelers del Pas de la Casa però també algun de Soldeu, no se’ls té en compte per poder-se acollir al pla d’ajuts que ja ha entrat en vigor amb la llei publicada al BOPA aquesta setmana.

Demanen, per exemple, poder tenir dret a accedir ajuts sobre els consumibles que no haurien hagut de fer servir en el cas que, efectivament, haguessin acabat la temporada i haguessin pogut tancar els establiments. Així per exemple, tenir dret a poder rebre les bonificacions que pertoqui en matèria d’elèctriques o, en el cas que l’immoble on exerceixen l’activitat hotelera sigui arrendat, doncs no haver de pagar lloguers.

Comentaris (2)

Trending