Espot sí o sí: l’entorn de DA dóna per fet que el ministre ja ha acceptat ser candidat

La formació taronja celebra una reunió executiva ordinària on suposadament analitza només l’evolució política de les darreres setmanes i demana al Govern que expliqui millor el ‘cas Europa’

-
-

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, serà el candidat demòcrata si s’escolta l’entorn demòcrata. Si fa unes setmanes hi havia dirigents de la formació o càrrecs electes -no necessàriament integrants de l’executiva de DA- que mostraven les seves reserves, ara aquestes no hi són i, de fet, donaven per fet que la reunió que va fer la direcció del partit aquest dimecres serviria per donar el tema per tancat. Formalment no va ser així i l’únic que públicament en va transcendir és que no esperen res més que una resposta afirmativa del titular d’Interior.

Espot va rebre suposadament fa un parell de setmanes l’oferiment del partit per encapçalar el projecte en els comicis de l’any que bé. I el ministre estaria valorant un parell d’aspectes vinculats a saber el marge de maniobra personal que té per acabar-se de decidir. A aquestes alçades, però, la majoria de demòcrates amb cert pes o càrrec dins de la formació dóna per fet que Espot liderarà el projecte perquè no hi ha cap altre dirigent dins el partit o al seu entorn que creï el consens que genera el responsable d’Afers Socials. No ja dins del partit. També fora.

De fet, fa temps que DA es mou amb consultes, treballs, enquestes… que li indiquen que l’únic dels seus membres que pot acostar-se a la majoria sinó absoluta sí folgada seria Espot. La resta tindria molts més problemes. I els consultats asseguren que els moviments de les darreres setmanes no són res més que estratègia. Anar venent el producte poc a poc. De fet, fins i tot el síndic general, Vicenç Mateu, els darrers dies ha deixat anar que Espot és qui més consens fa. Sens dubte un doble pas al costat. Polític i personal. Perquè el síndic ha estat collant fins a darrera hora per ser candidat i, alhora, entenia que abans que el seu parent, per edat i expertesa, li tocava a ell. Probablement aquesta seria una de les coses que Espot hauria ‘arreglat’ d’uns dies cap aquí.

Alguns dels consultats per l’Altaveu, càrrecs de DA, donaven per fet que l’executiva d’aquest dimecres donar per tancada la carpeta del candidat. Almenys formalment no va ser així. Oficialment Espot no hauria tornat encara una resposta del tot. L’escenari polític encara no és del tot clar, no se sap que en pot sortir de l’actual proposta representada al Consell General per Unió Laurediana i els independents massanencs, i aquesta situació incomoda.

D’aquí que la direcció del partit es dediqués, suposadament, a repassar l’actualitat dels darrers dies. A analitzar el ‘cas Europa’ i a repassar quins són els temes pendents que als demòcrates més els interessa resoldre per poder indicar el presumpta al compliment del seu programa electoral. Sobta, per exemple, que el secretari general de la formació, Esteve Vidal, reclamés “més pedagogia” en relació a les negociacions per a l’acord d’associació amb la UE. Que el Govern s’expliqui millor, vaja. Quan el propi executiu o, almenys, el seu portaveu, Jordi Cinca, deia fa just vuit dies que d’Europa no en calia dir gran cosa més del que ja s’hagi dit. Clar que aquest expedient sembla ara mateix no en via morta però sí en carril de desacceleració.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending