Espot descarta l’heliport a Tresoles i acusa el PS de "mala gestió"

Demòcrates omple la sala d’actes del comú d’Escaldes i Aleix i Barquín s’encomanen a la feina dels seus antecessors per demanar el suport per continuar fent “una parròquia capdavantera”

-
-
Si les previsions del cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, es compleixen -i no sembla que en això hagi d’errar el mandatari executiu- les eleccions comunals a Escaldes “van del Miquel i la Nuri o de la Rosa, de Demòcrates o del PS”. Es referia, clar és, als candidats de DA i a la cap de llista socialdemòcrata. En aquest marc, Espot ha acusat el PS de “mala gestió” quan ha tingut l’oportunitat de governar corporacions parroquials i de pretendre dur a terme el 15-D “una segona volta de les eleccions generals de l’abril passat” per mirar “de fer fora DA del Govern i de totes les institucions”. Ep, i el cap de l’executiu també ha deixat clar que no hi haurà heliport a Tresoles.

Espot ha estat qui ha aportat el contingut realment de calat polític i ‘burxamenta’ electoral en la reunió de poble de Demòcrates a Escaldes. Unes dues-centes persones han omplert la sala d’actes comunal, amb els ministres Sílvia Calvó i Eric Jover, els cònsols Trini Marín i Marc Calvet i l’excap de Govern Toni Martí acompanyant en la primera fila els dos candidats ‘taronges’ al consolat. Ha estat un acte molt marcat per la intervenció d’Espot i de reiterar, per activa i per passiva, els avenços experimentats per la parròquia, el fet que Escaldes sigui “capdavantera” o “referent”. De fet, tant Miquel Aleix com Núria Barquín s’han encomanat a la feina feta per les darreres corporacions per demanar el suport de la platea per continuar podent treballar per la parròquia.

Justament, ha estat l’actual cònsol major, Trini Marín, que al costat del seu aliat en el consolat, Marc Calvet, han obert l’acte per agrair el suport rebut els darrers vuit anys i el treball dels membres dels dos equips comunals. Alhora, ha assegurat sentir “plaer” i “un gran orgull” de poder participar en la presentació de la llista liderada per Aleix i Barquín. Les paraules, breus, de Marín han precedit el parlament d’Espot, “content de fer de teloner” i de presentar el cap de llista per a les comunals com un home “noble, prudent, assenyat”. De fet, el cap de Govern i president de la formació taronja ha assegurat que Miquel Aleix és un pilar fonamental de DA que reuneix, alhora, “tots els valors que han fet de Demòcrates que ocupi la centralitat de la política andorrana”.

El cap de Govern i president taronja assegura que “Escaldes-Engordany no és la prioritat del PS” i que aquesta formació sols pretén “fer fora DA del Govern i de totes les institucions”

Espot ha repartit, i molt, als socialdemòcrates. Ha reduït, i així sembla, la contesa electoral a dues de les quatre formacions que concorren als comicis i ha assegurat que cal triar, per Escaldes, entre “ser una parròquia de referència” que a parer del cap de Govern suposa mantenir al comú DA o “derivar cap a la mala gestió” que al seu entendre ha portat el PS, per exemple, a la corporació de la capital quan l’ha governat, i “fins fa quatre anys”. En aquest marc ha afirmat que “ara que hem recuperat Andorra la Vella no podem perdre Escaldes-Engordany”. Espot s’ha referit a la cap de llista del PS, Rosa Gili, per dir-ne un parell de coses bones (“és una candidata que conec, respecto i aprecio”) però llavors, també, per enviar-li uns quants dards. A ella i al PS.

El president demòcrata ha assegurat que “Escaldes-Engordany no és la prioritat del PS”. I l’afirmació venia com a conclusió a un seguit de dards enviats a Gili i als socialdemòcrates, que a parer d’Espot es volen limitat a “fer fora DA del Govern i de totes les institucions” perquè el PS “no ve amb voluntat de construir, de gestionar dia a dia o d’estar a costat dels ciutadans” sinó de protagonitzar “una segona volta de les eleccions generals de l’abril passat” i d’obtenir “rèdits electorals”. En aquest marc ha posat com exemple el capítol de l’heliport i la sessió de control al Govern celebrada aquest dijous al Consell.

Espot -potser posant contra les cordes el seu ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, fent la crònica d’una sessió parlamentària que, dins l’hemicicle, les declaracions a la televisió pública són una altra cosa, sols va viure ell- ha afirmat que al Consell “va deixar diàfanament clar que aquest heliport no es farà”. I no es farà, ha assegurat, no perquè “hi hagi eleccions” sinó, segons el cap de Govern, “vam acordar fa gairebé un any amb la plataforma que si no volien l’heliport a les Tresoles, no es faria. És evident que n hi estan d’acord i per tant l’heliport no es farà”.

Els candidats

Després de l’al·locució d’Espot, ha estat el torn dels candidats. Ha estat una aportació de moltes flors i moltes violes, molta experiència personal i poca concreció. No calia. La platea era majoritàriament claca. L’actual conseller i candidat Jordi Vilanova i la candidata i exconsellera Núria Pons han desgranat alguns punts genèrics del programa en matèria d’esports, de medi ambient, d’administració… Després ha estat el torn de la número 2 de la llista. Núria Barquín s’ha dirigit a Marín i Calvet tot dient-los que “heu fet una gran feina” i després s’ha dedicat, fonamentalment, a donar la seva visió respecte de tots els membres de la candidatura. “Si som escollits, aquest equip el consolat serà impecable”.

El candidat a cònsol major agraeix a la majoria comunal sortint que “en ha deixat una parròquia amb una situació financera envejable” i amb projectes d’execució immediata

La candidata a cònsol menor ha fet dues pinzellades sobre habitatge -les que porta DA als programes de totes les parròquies- i ha destacat la feina de servei públic que fan els funcionaris. També ha ressaltat la feina del teixit associatiu escaldenc. “La parròquia ha experimentat grans canvis, convertint-se en una parròquia capdavantera amb espais que s’han de conservar i donar a conèixer com Engordany i el Roc del Metge”. Barquín ha precedit un Miquel Aleix que s’ha encarregat de tancar l’acte retornant per uns instants al passat -“fa 37 anys que em vaig presentar a unes eleccions comunals per primer cop”- per encarar el present i el futur. Un futur que passa, a parer del candidat a cònsol major, per l’equip que encapçala, entre els quals “em sento més jove” -frase que ha fet aixecar alguns somriures- i “em veig volar”.

Aleix ha assegurat que “poques vegades m’he sentit tan il·lusionat com ara en una campanya electoral” i ha assegurat denotar “un contagi d’entusiasme” cada cop que fa el porta a porta. El candidat demòcrata a Escaldes, que ha recordat que “un bon polític ha de ser un bon gestor”, ha destacat la feina feta per Marín i Calvet, “ens han deixat una parròquia amb una situació financera envejable, ens han donat una parròquia que tindrem projectes apunt per poder treballar de manera immediata”. I tot recordant el recent conveni per desencallar l’aparcament de l’Escalé ha acabat garantint que el seu equip “no pretén ni apujar la imposició ni apujar el deute, però sí que volem poder fer que la part alta de la nostra parròquia pugui tornar a trobar una part de l’activitat econòmica i atractiu turístic d’anys enrere”.

Comentaris (1)

Trending