Espot afirma que el túnel de Rocafort serà “prioritari” si falla la prova pilot a Francesc Cairat

El mandatari recorda que la infraestructura costaria més de vint milions i comprometria més de la meitat dels diners que anualment té Govern per a inversió

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que si la prova pilot de regulació del trànsit que es vol fer els mesos vinents a l’avinguda Francesc Cairat no té èxit, la construcció del túnel de Rocafort i, per tant, la culminació del vial de Sant Julià es convertirà “en una prioritat”. Així ha respost el màxim responsable de l’executiu a les demandes dels veïns lauredians, que durant la reunió pública on se’ls va explicar els plans a partir de l’estrena del nou tram de la desviació, van exigir la seva finalització com més aviat millor. Espot, però, ha justificat la necessitat de fer la prova pilot com a forma de “tenir cura” dels recursos públics i ha advertit que una obra tan important com el túnel suposaria bloquejar més de la meitat dels diners que, anualment, hi ha per a inversió.

“El Govern no ha descartat mai tirar endavant aquesta fase del vial”, ha afirmat el cap de l’executiu que, però, ha posat en relleu que “hem de ser responsables dels recursos públics” i, per tant, “abans d’engegar una obra de més de 20 milions d’euros hem de demostrar que és necessària”. I, en aquest, la prova del cotó serà justament la regulació especial que es farà en els dies de màxima afluència turística, començant pel pont de Sant Josep, tot just la setmana vinent.

“Si no funciona, serà prioritari”, ha afirmat, tot indicant que, en canvi, si no ho fa, hi hauria més marge per decidir quan es fa. En aquest punt, ha volgut remarcar el fet que “la capacitat d’inversió del Govern és limitada”. Aquesta seria, ha indicat, d’uns 40 milions d’euros per cada exercici.

Per tant, quan es decideix construir el túnel de Rocafort, “ens comprometria la meitat dels nostres recursos”. Fet que s’hauria de sumar a altres actuacions que ja estan compromeses. “Tenim una majoria àmplia i hem de governar i fer el que ens hem compromès a fer, però no ens autoritza a gastar de forma exagerada”, ha manifestat Espot.

Comentaris (2)

Trending