La Volta als Ports permetrà escollir els trams cronometrats

Amb aquest nou concepte, la prova s’adapta a qualsevol perfil dels 740 ciclistes que competiran en la 44a edició

Presentació de la Volta als Ports 2021
Presentació de la Volta als Ports 2021

La 44a edició de la Volta als Ports d’Andorra arriba completament renovada, amb un nou format, redisseny dels recorreguts i amb un nou concepte per adaptar la prova a qualsevol perfil de ciclista. Competiran 740 persones, de 22 nacionalitats, dels quals 23 són del país. A més, una desena són professionals.

Tots els corredors sortiran des de la plaça de les Fontetes de la Massana, a partir de les 8 h, de forma esgraonada, i arribaran al parc Central d’Andorra la Vella. La gran novetat és que només les pujades comptaran com a trams cronometrats. El director de la cursa, Gerard Riart, ha assegurat que “serem els primers en comptar només les pujades i penso que altres competicions adaptaran aquest format.

Com ha explicat, el canvi de format és la part positiva de la pandèmia, ja que després de la cursa de l’any passat es va fer una enquesta als corredors, que van valorar molt positivament que només cronometressin les pujades. El fet que els trams d’enllaç no comptin els permet gaudir de les baixades i dels avituallaments sense pressa. “Donem un punt de qualitat, una marxa ciclista adaptada a Andorra, per gaudir dels seus atractius”, afirma Riart.

Hi haurà cinc recorreguts, que tindran des d’una estrella a cinc, en funció del nivell d’exigència. La primera tindrà 52 quilòmetres i 1.080 metres de desnivell, apta per a tots els iniciats en ciclisme. A la segona, els corredors hauran de completar 69 quilòmetres i un desnivell de 1.760 metres. La tercera s’allarga fins als 87 quilòmetres i 2.320 metres de desnivell, passant per Beixalís. A la qualrta s’hi suma la Peguera, amb 127 quilòmetres i 3.330 metres. Finalment, a la cinquena, la més exigent, serà de 153 quilòmetres i un desnivell de 4.400 metres, havent de superar també el coll de la Gallina. La suma de temps cronometrats donarà el temps final de la classificació.

 

Comentaris

Trending