Un virus pot acabar frustrant el somni d'Stefi Troguet a l'Everest

L’alpinista andorrana ha hagut de tornar al camp base després d’haver passat dues nits al camp 2 i una al 3, però “avui he decidit tornar al camp base plorant, el cos no respon i estic veient frustrada com el somni s’està escapant de mi”

Stefi Troguet plorant al camp base
Stefi Troguet plorant al camp base Stefi Troguet

Stefi Troguet té molt complicat, a hores d’ara, l’ascens l’Everest, la muntanya més alta del món. Segons ha explicat a través de les xarxes socials, fa dies que està malalta amb un virus i després de dues nits al camp 2 i una al camp 3 ha decidit tornar al camp base per intentar recuperar-se, però des del seu entorn expliquen que és molt complicat que pugui pujar al sostre del món.

L’alpinista andorrana està tenint molts problemes per continuar endavant en l’expedició que l’ha de portar a coronar la muntanya més alta del món, l’Everest a 8.848,86 metres d’altitud. Segons ha explicat a través de les xarxes socials, acaba de tornar de la segona rotació i “no ha anat com esperava”. Posa en relleu que “fa dies que estic malalta amb un virus i una tos inhumana, però a mesura que pujava més amunt, empitjorava”. En aquest sentit, expressa que ha estat dues nits al camp 2 i una al camp 3 a 7.050 metres.

Troguet assegura que “vaig intentar pujar el més alt possible i només ha pogut arribar als 7.350 metres”. Relata que “vaig baixar al camp 2 per descansar un dia i tornar-ho a provar, però la tos empitjorava”. Afegeix que “avui he decidit tornar al camp base plorant, el cos no respon i estic veient frustrada com el somni s’està escapant de mi”. En una de les fotografies que ha publicat es veu com li surt sang del nas.

Fonts properes al seu equip han explicat que el virus ha afectat a més alpinistes que estan intentant l’ascens a l’Everest, tot i que n’hi ha alguns que fan servir oxigen i, possiblement, no estarien tan afectats. Malgrat que un metge la va visitar, sembla que el tractament mèdic en alçada no acaba de funcionar Consideren que si en 12 o 24 hores no millora hauria de tornar a Katmandú perquè sigui tractada a l’hospital.

Stefi Troguet va marxar el passat mes d’abril per continuar el seu projecte dels 14 vuit mil sense oxigen. En aquest cas, el repte era l’Everest i el Lhotse. Ho va fer acompanyada del popular alpinista Nims Dai, tot i que sembla que aquesta vegada, la salut li haurà jugat una mala passada.

Etiquetes

Comentaris

Trending