L’UE Santa Coloma assumeix el comandament de la lliga al final de la primera volta

Els colomencs derroten el cuer Carroi ( ) i passen al davant de l’Inter d’Escaldes que tot i domina no ha pogut passar de l’empat sense gols davant l’UE Sant Julià

Els colomencs celebren un gol i el lideratge.
Els colomencs celebren un gol i el lideratge. Xavi Miró / FAF

Canvi de líder al terme del primer tram de la lliga de la primera divisió del futbol andorrà, de la Lliga Multisegur. L’UE Santa Coloma tanca la primera volta comandant la classificació gràcies a la victòria davant el cuer Carroi i després que l’Inter d’Escaldes, que es manté invicte, però no ha pogut passar de l’empat a zero amb l’UE Sant Julià.

Els colomencs han estat els darrers de la jornada en jugar. El que ha acabat sent un matx entre primer i darrer ha sigut l’últim matx de la sessió dominical. Justament ha servit per canviar de lideratge. De poc li ha servir al Carroi, que encara no sap ni tan sols què és puntuar, el gol de Kechout al minut 53 de partit. Una diana de Caran, rematant de cap a la sortida d’un córner, i un gol de Wesley Barbosa poc després del descans, han donat el triomf als colomencs i també la primera posició momentània de la classificació.

I és que abans, UE Sant Julià i Inter d’Escaldes havien signat unes taules. Dues parts força diferenciades. A la primera, els escaldencs han hagut de fer valdre la seva excel·lent línia defensiva per salvar-se de les envestides lauredianes. Fins i tot Josep Antoni Gomes ha hagut de fer intervencions de molt mèrit per mantenir la porteria a zero. Les coses haurien pogut canviar després del descans. Però el clar domini de l’Inter no s’ha traduït en gols i el matx ha acabat com havia començat, amb empat a cap gol.

XMM2235
Bacari xuta, però sense marcar en l'empat a zero entre UE Sant Julià i Inter.

Més moguts han estat els altres dos partits de la jornada. L’Atlètic d’Escaldes ha fet el salt a la tercera plaça i ha allunyat una mica més l’FC Santa Coloma, que ha acabat amb nou per les expulsions de Marc Pujol i Cristian Martínez, dels llocs capdavanters. Tot i els dos primers gols que han permès mantenir l’equilibri (Adri Rodrigues ha avançat el escaldencs; Virgili ha signat la igualada), Garrido al minut 66 de partit i un gol en pròpia porta ja en el temps de descompte han sentenciat l’FC Santa Coloma amb un 1-3.

Qui també ha signat un excel·lent triomf i s’ha intercanviat la plaça en el penúltim lloc de la classificació ha estat l’Ordino, tot derrotant l’UE Engordany, que aquesta temporada no rutlla com la passada. Fins a dues vegades els escaldencs han restablert la igualtat abans del descans, però Corominas s’ha obstinat en què havien de ser els ordinencs els guanyadors del matx. En efecte, tres gols seus i una assistència decisiva perquè anotés Bríñez han fet possible el 2-4 amb què s’ha tancat l’enfrontament.

Reportatge gràfic: Xavi Miró / FAF