Triomf de prestigi del MoraBanc davant un rival tocat per les baixes

Els tricolors superen en un brillant partit al Baskonia (85-68) i encadenen la tercera victòria consecutiva a l’ACB en un duel que han dominat amb comoditat i solidesa des de la meitat del primer quart

Jean Montero, que ha debutat, fa una entrada a cistella.
Jean Montero, que ha debutat, fa una entrada a cistella. ACB

El MoraBanc Andorra està de dolç. Els tricolors han sumat la tercera victòria consecutiva en l’ACB i és un triomf de prestigi, davant d’un dels grans equips de la lliga, el Baskonia. Això sí, s’ha de dir que els vitorians arribaven a la Bombonera amb moltes baixes, però els de Natxo Lezkano ho han sabut aprofitar amb un joc ofensiu brillant i sempre portant la iniciativa. La superioritat ha estat clara i s’ha acabat saldant amb un resultat destacable: 85-68. Bon debut, per cert, de Jean Montero, amb 8 punts i dues assistències.

Els primers minuts han estat igualats i plens de desencerts. Cal destacar els tirs a priori senzills fallats per Tyson Pérez, amb assistència del seu compatriota Jean Montero, debutant al cinquet inicial. A l’equador del quart, la mala sort s’ha escruixit amb el Baskonia, amb el fort cop sofert per Marcus Howard, que l’ha obligat a estar sense jugar durant una bona estona. Fins i tot es temia que no pogués tornar, fet que hauria deixat el conjunt basc amb només vuit jugadors. És a dir, únicament tres canvis.

Howard ha pogut tornar al segon període, però la seva absència l’han notat els bascos en una segona part del període on s’han mostrat molt imprecisos a l’hora de genera accions d’atac. I això ho ha sabut aprofitar el MoraBanc, que ha millorat ofensivament i de la mà de Tyson, Okoye i Starks ha marxat en el marcador fins al 18-10 que el marcador indicava quan sonava la botzina.

L’equilibri de forces ha reaparegut durant el segon quart. I això suposava que l’Andorra mantenia la iniciativa, amb avantatges relativament còmodes mentre que el Baskonia no aconseguia retallar. Ha estat també el moment de l’estrena anotadora de Montero, amb un triple pel 28-18 (+10).

Okoye prova un llançament.

No s’apropava el Baskonia... i quan ha pogut, el MoraBanc ha accelerat. En un tram final del segon temps novament brillant, els triples de Borg i de Montero ha servit per donar un altre cop sobre el parquet. Al descans s’arribava amb una àmplia diferència. 38-24. El duel estava ben encarrilat i els tricolors forçaven els visitants a buscar una remuntada notablement mancats d’efectius.

Però mancat i tot d’efectius, el Baskonia és un dels millors equips de l’ACB. Amb un bon inici de segon temps, liderat per Marinkovic s’ha apropat en el marcador i ha tornat a situar-se a menys de deu punts. Els triples d’Okoye i d’Andric han tallat aquesta reacció. L’avís, però, estava llançat. Els vitorians no llançaven la tovallola tan fàcilment.

El problema dels bascos era el cansament. Amb pocs recanvis de banqueta -i Howard que tot i tornar a la pista ho ha fet molt tocat-, l’esforç els passava factura. I quan el MoraBanc ha augmentat la intensitat en defensa, ha pogut frenar l’ofensiva visitant. I això se sumava a l’encert des de fora del perímetre dels tricolors, amb Okoye i Andric especialment inspirats. De la seva mà, la diferència s’ha arribat a ampliar fins als 18 punts (60-42) quan faltaven dos minuts per al final del tercer període.

Maric defensa l'intent de Costello.

Al definitiu quart, el MoraBanc arribava amb 16 punts a favor. Renda que ha donat plena tranquil·litat, més amb un rival que era un voler i no poder. Amb la confiança del marcador i de la bona dinàmica, els andorrans han sabut jugar i no donar cap opció al seu rival. Ajudava el fet que, per intentar retallar, el Baskonia es jugava triples en posicions no sempre idònies. I, per tant, en fallava molts.

La tranquil·litat ha permès al MoraBanc moure bé la pilota en atac i buscar bones posicions. I després aprofitar-les. El Baskonia, cada cop més cansat, no trobava la forma de millorar en defensa i cada cop cometia més errors en atac. El duel ha acabat sentenciat amb molta antelació i, per tant, el tram final ha estat de tràmit, enfosquit per la lesió de Tyson Pérez, de la qual caldrà veure’n l’abast.

Així doncs, el MoraBanc ha sumat una nova victòria, la tercera consecutiva, que el consolida a la zona tranquil·la de la classificació. Triomf de prestigi, també, pel rival que es tenia al davant. I moral de cara al proper desplaçament, dissabte vinent a la pista del Lenovo Tenerife.

FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (85): Tyson Pérez 10, Starks 15, Montero 8, Okoye 14, Maric 9 -cinc inicial-, Andric 9, Rubio 0, Borg 10, Llovet 0, Dos Anjos 2 i Somogy 8. 10 de 14 llançaments lliures; 15 de 40 tirs de dos; 15 de 26 triples; 27 rebots (12+25); 20 faltes.
BASKONIA (68): Howard 2, Raieste 2, Sedekerskis 13, Miller-McIntyre 16, Kotsar 9 -cinc inicial-, Marinkovic 15, Costello 11 i Moneke 0. 12 de 18 llançaments lliures; 22 de 36 tirs de dos; 4 de 21 triples; 35 rebots (8+27); 15 faltes
Àrbitres: Conde, de Dios i Lucas.
Parcials: 18-10 / 20-14 (38-24) / 27-25 / 20-19 (85-68).