Tretze esportistes andorrans reben el premi pels seus resultats les dues últimes temporades

L’acte de lliurament, celebrat a l’Auditori Nacional d’Ordino, s’ha emmarcat en la segona jornada de ‘L’esport ens connecta’, que impulsa conferències al voltant d’aquest sector

Alguns dels esportistes que han estat guardonats per la temporada 2020/2021.
Alguns dels esportistes que han estat guardonats per la temporada 2020/2021. SFGA

L’any passat, a causa de la Covid-19, no es va poder fer el reconeixement. Però, aquest 2021 s’ha recuperat l’entrega de premis per als resultats destacats. De fet, per no desmerèixer la feina feta la temporada passada, s’ha entregat també els guardons tant als millors classificats als anys 2019-2020 com per als dels 2020-2021. D’aquesta manera, tretze esportistes andorrans han rebut avui aquesta mena d’agraïment pel seu esforç i dedicació. L’acte s’ha emmarcat en la segona jornada de ‘L’esport ens connecta’.

L’esdeveniment d’entrega s’ha celebrat a l’Auditori Nacional d’Ordino per respectar les mesures sanitàries actuals. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha estat una de les encarregades d’entregar els premis. En el seu discurs ha volgut llençar un missatge als guardonats, “us encoratgem a seguir treballant de valent, orgullosos dels colors que defenseu i humils miralls dels petits i joves que us situen com a referents i per als que exerciu de models esportius”.

De la temporada 2019/2020 s’han entregat dos premis. Un a Carles Aguareles, esportista de Freeride que va aconseguir la quinta plaça a la Copa d’Europa de Davos. L’altre a Mireia Gutierrez, que s’ha retirat aquesta temporada passada, després de 15 anys entrenant i competint a l’alt nivell.

D’altra banda, per a la temporada 2020/2021 s’han entregat fins a 11 premis. Han estat per la Carola Vila, per la Copa d’Europa de Formazza; el Xavier Areny, per la Copa del Món de Madonna di Campiglio; Arnau Soldevila, pel Mundial Sjyrunning ’21; Maeva Estevez, per la Copa d’Europa; Roger Puig, per la Copa del Món de Leogang; Laura Pellicer, per la Copa del Món de Pau; Joan Verdú, pel Mundial d’Itàlia; Irineu Esteve, pel Mundial d’Alemanya; Mònica Dòria, per la classificació als Jocs Olímpics del Japó i la Copa del Món de La Seu d’Urgell; i per últim, els germans Marc i Oscar Casal.

51747648750 9ae9d80e64 o
Marc Casal, rebent la màxima distinció.

En total, s’han atorgat 51.800 euros entre les dues temporades. Els diners s’han repartit seguint diversos criteris. L’esportista que ha rebut la quantitat més elevada ha estat Marc Casal, que se li han atorgat 9.000 euros, sent la distinció més important, per la seva medalla d’or al Mundial Skyrunning’21 a la Vall de Boi, a Espanya.

El cap de Govern, que ha estat present durant l’acte, ha volgut felicitar tots els premiats, especialment arran de la temporada atípica que s’ha celebrat a causa de la pandèmia de la Covid-19. “Els confinaments, les suspensions de competicions o la manca de públic a les instal·lacions esportives us han posat més a prova que mai”, ha expressat Espot. El cap de Govern ha volgut recordar que Andorra s’ha convertit en un dels primers països del món en declarar l’esport com a Sector d’Interès Nacional. “Creiem plenament en aquest sector com un dels principals instruments de cohesió social, imprescindible per avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”.

Etiquetes

Comentaris

Trending