Tret de sortida a les finals de la Copa del Món amb el cap posat en els campionats del 2029

(AMB VÍDEO) Tant el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, com el cònsol major de Canillo, Francesc Camp es mostren convençuts que un èxit de l’esdeveniment impulsarà la candidatura andorrana pel somiat mundial d’esquí

Tret de sortida a les finals de la Copa del Món

Soldeu i el Tarter ja fan olor del millor esquí mundial. Les finals de la Copa del Món han viscut aquest dilluns el seu tret de sortida amb la cerimònia d’inauguració. És l’inici d’una setmana que, no ho han negat els organitzadors, es planteja com una prova de foc de cara a dos objectius. El primer, demostrar que s’és un referent per als aficionats a aquest esport. El segon, guanyar punts de cara a la cursa pels campionats del món del 2029.

L’acte s’ha celebrat a la plataforma de Soldeu i ha començat amb la interpretació de l’himne andorrà i el posterior torn de parlament de les autoritats. Aquest ha donat pas a l’espectacle d’inauguració, amb força referents andorrans com ara els menairons. Tot ha generat els aplaudiments del nombrós públic present, que també ha demostrat les ganes d’aplaudir i animar el representant del Principat a la competició, Joan Verdú, anomenat en tots els discursos.

Qui ha obert el foc ha estat el vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i conseller de la Internacional, Patrick Toussaint, que no ha amagat una por present entre els organitzadors: el temps. “Desitgem tenir la millor meteorologia possible, que estic segur que tindrem a partir de demà”, ha apuntat, per després avançar que l’esdeveniment situa Andorra “en el món dels esports de neu”.

També han agafat la paraula el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, i el cap de Govern en funcions, Xavier Espot. I tots dos han deixat clara la importància que té organitzar aquesta cita per segon cop -el primer va ser el 2019-. “És una oportunitat única per refermar-nos com a un referent en l’esquí”, ha indicat el mandatari canillenc.

I, més enllà d’evidenciar les bones instal·lacions del Principat per atreure turisme, al cap hi ha un segon objectiu. “Segur que seran un èxit i reforçaran la candidatura per als campionats del món del 2029”, ha afirmat Espot, opinió compartida per Camp: “Serà el proper repte i és una fita que tenim molt a prop”.

El cònsol canillenc ha volgut posar en relleu que durant aquests dies “hi haurà més de mil persones mobilitzades per estar a l’altura del que es mereixen les finals”. Per la seva banda, el màxim responsable de l’executiu ha recordat que la cita és “el fruit d’anys i anys de picar pedra des de l’estació i des de la Federació que sempre han cregut en el potencial del nostre paí per organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques”.

Tots tres han tingut paraules de suport per a Joan Verdú. L’esquiador va aconseguir el cap de setmana assegurar la seva participació en les finals. I el públic ha evidenciat les ganes d’animar-lo perquè pugui fer un bon paper. En tot cas, a partir d’aquest dimarts, quan començaran les diferents proves d’una cita esportiva que s’allargarà fins al diumenge.

Comentaris (11)

Trending