Treball també investiga les anomalies rere la contractació de futbolistes per part del Sant Julià

El club liderat pel tàndem Correa-Mengual s’endinsa en un túnel molt fosc i l’equip sènior masculí té molt complicat poder disputar el matx d’aquest cap de setmana per manca d’efectius

Hi ha dubtes que l'UE Sant Julià pugui jugar aquest cap de setmana.
Hi ha dubtes que l'UE Sant Julià pugui jugar aquest cap de setmana. FAF

El departament d’Empresa -via inspecció de treball- ha obert ja el pertinent expedient per investigar les eventuals anomalies que hagi pogut cometre la Unió Esportiva (UE) Sant Julià en la contractació de treballadors, de futbolistes en aquest cas. L’expedient que ja tramita el departament dependent del ministeri d’Economia s’afegeix a la inspecció generalitzada que està duent a terme la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i que hauria d’engruixir-se durant la setmana vinent, amb la cita individualitzada que s’ha fet dels jugadors.

La situació per la qual travessa el club liderat pel tàndem format per José Luís Correa i Pepe Mengual i formalment presidit per Manuel Leitao és molt complicada. Les anomalies presumptes són d’una gravetat elevada i, a més, podrien estendre a temporades anteriors. “Ho tenen molt magre”, han reconegut diverses fonts. Les proves de duplicitat -com a mínim- de contractes, d’incompliments salarials i de cotitzacions indegudes, aparentment, serien molt clares. Hi ha dues demandes judicials en curs amb força documentació annexada i altres futbolistes de la plantilla que tampoc haurien percebut el pactat, ni tan sols allò que està per sota del que correspondria per llei al salari mínim d’un esportista professional, es podrien afegir aviat a les reclamacions i a les accions legals.

La informació exposada per l’Altaveu hauria fet veure alguns dels integrants de la plantilla que allò que sospitaven va més enllà del terreny de les suspicàcies i en diversos àmbits hi ha expectació. El ministeri d’Esports, per ara, manté silenci, encara que fonts de tota solvència asseguren que fa més d’una i de dues temporades que el departament està al cas de les anomalies contractuals. I que n’hauria vist proves. La Federació Andorrana de Futbol (FAF), part encara més implicada, tres quarts del mateix.

image (3)
Contracte d'una temporada anterior on l'UE Sant Julià deixa clar entre les clàusules que hi ha un altre contracte presentat a Immigració que queda anul·lat.

Això sí, el comitè de competició, que encara té alguna petició per resoldre de futbolistes fins fa poc en el planter lauredià, estaria col·laborant almenys amb la CASS per aportar aquella documentació que tingui al seu abast per aclarir el que escaigui. El temor en els sectors futbolístics és que el cas del Sant Julià faci taca d’oli i tot plegat esquitxi altres clubs. Al seu dia, per exemple, ja va desaparèixer el Lusitans o va ser condemnat judicialment -en aquest cas a segona divisió- un dels màxims responsables encara avui del Carroi, el peruà Víctor Hugo Pérez, per múltiples irregularitats en relació amb la gestió de futbolistes.

Enguany -també a segona, on hi ha una rivalitat molt forta atès que a diferència de les temporades precedents aquest cop són tres els equips que aconseguiran l’ascens directe i un quart promocionarà amb el penúltim classificat de primera-, l’Ordino B ja ha estat ‘expulsat’ de la competició per acumulació d’incompareixences. Caldrà veure què passa aquest diumenge en el partit que ha de disputar el Sant Julià. La cita és al camp d’entrenament 1 de la FAF. L’hora indicada 2/4 de 7 de la tarda i, el rival, l’FC Santa Coloma.

La samarreta del Sant Julià.

Relacionat

El club dels tres contractes

Diverses fonts han assegurat que ara mateix l’equip que actualment entrena Pablo Huerga -que formalment no està inscrit perquè no s’ha liquidat degudament el cos tècnic anterior- no té jugadors suficients per presentar-se a jugar. Ja la setmana passada el Sant Julià va tenir dificultats per poder tenir un porter sota pals. S’hi va prestar poc menys que un aficionat aprofitant una fitxa arran d’una baixa de llarga durada que té l’equip. L’equip va rebre dotze gols. Però els problemes no només estarien a la porteria. Falten hores d’ara jugadors de camp. I els moviments que hi hagut d’ordre extraesportiu tampoc no ajuden a què els futbolistes tinguin gaire ganes de saltar al camp, per molt males formes que puguin arribar a usar els dirigents del club, com també haurien acreditat alguns dels ex-jugadors als estaments federatius.

La FAF, institucionalment, conscient del que s’hi juga, de moment, xiula. I deixa passar el temps. A l’expectativa de tot plegat, entre altres, hi ha tant l’Associació de Futbolistes d’Andorra (AFA), que està donant suport a aquells jugadors que decideixen endegar algun tipus d’accions, com l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). Els dos demandants per la via judicial són jugadors de l’Estat veí del sud i han posat els seus respectius casos en coneixement de l’organització, que també col·labora amb l’AFA.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending