La travessa transfronterera preveu batre el rècord de participants

Després d'un any d'aturada per la pandèmia, les previsions de cara a la cursa del 18 de setembre entre Sant Julià i la Seu són molt bones

Comentaris

Una participant a la tranfronterera 2019 arribant a la meta.
Una participant a la tranfronterera 2019 arribant a la meta. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

La vuitena edició de la travessa transfronterera entre Sant Julià de Lòria i la Seu d'Urgell s'ha presentat aquest dimarts amb la previsió de batre el rècord d'inscrits. "Sempre ha estat un èxit pero aquest any ho desbordarem. És una cursa molt bonica", ha destacat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jaume Fàbrega. El sotsdirector del Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria Òscar Balcells ha indicat que "veiem que la gent té ganes".

 

 

Jordi Fàbrega i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral han destacat les bones sinèrgies entre les dues poblacions i la voluntat d'augmentar la col·laboració aixì com les dificultats després d'un any i mig de pandèmia. L'alcalde de la Seu ha recordat que la transfronterera "uneix dos territoris que són germans. Aquesta frontera més que dividir-nos ens ha d'unir. Són els camins de retrobament". Ha lamentat que "la frontera hagi estat massa temps tancada". Han destacat que la cursa ja és "tot un clàssic" i que "el fet de tornar-la a fer després d'un any d'aturada és tot un signe de normalitat". Fàbrega ha afegit que "després de la pandèmia la gent té ganes de curses com aquesta".

La prova es farà el 18 de setembre amb dos recorreguts: un de llarg (31 km) i un de curt (21,700). El primer sortirà de la plaça de la Germandat i el segon de la cota 2000 de Naturland, el principal patrocinador. Serà la segona edició amb cursa nocturna, i sortides a les sis i a les set de la tarda.

 El regidor d'Esports de l'ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia s’ha referit al factor de la sostenibilitat assenyalant que les cintes que delimiten el recorregut són reutilitzables, que els participants s’han de portar el seu propi got o bidó i que el servei de bus que l’organització posa a disposició dels atletes evita que hagin de fer ús del vehicle particular. “El recorregut passa per camins històrics espectaculars i la millor manera de conservar-los és utilitzar-los”, ha remarcat Guàrdia. Les inscripcions s'han obert aquest mateix dimarts i la participació estarà al voltant dels 120 corredors. Es pot participar de forma individual o per parelles.

 

Comentaris

Trending