El Tour Auto portarà unes 1.000 persones al Principat

Andorra destina 200.000 euros a què l'esdeveniment acabi al país amb el compromís de l'organització de revertir-ho al Principat amb llits d'hotels i proveïdors locals pels diferents actes

Torres i Sasplugas explicant el Tour Auto.
Torres i Sasplugas explicant el Tour Auto.

Unes 1.000 persones és el que s'espera que vinguin a Andorra arran de la darrera etapa del Tour Auto 2022. Així ho han indicat els impulsors de la iniciativa al Principat que han xifrat en 2000.000 euros la inversió realitzada, però que l'organització s'ha compromès a revertir al país. Una oportunitat per gaudir de vehicles clàssics, tant en acció al coll d'Ordino, com exposats al Parc Central d'Andorra la Vella.

“Al voltant de cada cotxe participant, i n'hi ha 240 inscrits, hi ha entre 5 i 10 persones” i, per tant, s’espera que unes 1.000 persones, entre organització, participants i acompanyants arribin fins al país per tancar el Tour Auto 2022 i que pel director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, “estem convençuts que l'arribada d'una prova com aquesta no fa sinó que reforçar la marca Andorra cap a l'exterior".

De fet, perquè l’arribada del certamen es produeixi l'Automòbil Club Andorra (ACA), Andorra Turisme, Andorra Business i els comuns d'Andorra la Vella, Ordino i Escaldes-Engordany han fet una inversió de 200.000 euros que l’organització revertirà en el país amb la contractació de llits hotelers i la de proveïdors locals pels diferents actes, com el sopar de gala o el brunch, previstos durant la seva estada al Principat.

“Estem convençuts que l'arribada d'una prova com aquesta no fa sinó que reforçar la marca Andorra cap a l'exterior"

D'altra banda, des de l'ACA, el secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra, Toti Sasplugas, ha assenyalat que "és una oportunitat única per veure vehicles clàssics" competint en una prova híbrida entre velocitat i ral·li. També ha apuntat que "estem davant d'un visitant que no ve habitualment. Es tracta d'autèntics col·leccionistes de l'automoció i que, en conseqüència, tots compten amb un gran poder adquisitiu".

L'elecció d'Andorra ha estat celebrada pels impulsors de la iniciativa al país, ja que "per a l'organització d'aquesta prova, les millors carreteres han d'estar acompanyades de paisatge, gastronomia, etc. Una experiència completa per als participants", ha ressaltat Sasplugas alhora que ha incidit que, "a Andorra, han trobat tot això i, a més a més, sabem que ha estat un revulsiu per la prova, especialment per als participants que venen de més lluny".

Recordem que el Tour compta en cinc etapes que es duran a terme del 25 al 30 d’abril. Precisament l’última és la que té destinació final Andorra en un camí que iniciaran al matí a la ciutat francesa de Pau.

Una edició anterior del 'Tour Auto'

Relacionat

El Tour Auto 2022 finalitzarà a Andorra

Pels amants del motor que vulguin veure els vehicles tindran diferents opcions. D’una banda, a la zona d’acció al coll d’Ordino pel cantó de la parròquia ordinenca. En aquest cas, Sasplugas ha recomanat que “hi vagin amb molta antelació i estiguin disposats a caminar força. Com en qualsevol prova de ral·li" i és que “segurament s’haurà d’aparcar lluny”. D’altra banda, i després de la prova, el centre d’atenció estarà l’exposició al parc Central. L’entrada, però, serà de pagament per als majors de 12 anys, però, en canvi, l’accés a la zona lúdica, on els infants podran pilotar un mini Ferrari, serà gratuït.

Etiquetes

Comentaris

Trending