El Tour Auto 2022 finalitzarà a Andorra

Es preveuen més de 200 participants i l’última prova especial es disputarà al Coll d’Ordino, i que clourà el 30 d’abril al Parc Central de la capital

Una edició anterior del 'Tour Auto'
Una edició anterior del 'Tour Auto'

El ‘Tour Auto Automobile 2022’ finalitzarà a Andorra el dissabte 30 d’abril al Parc Central de la capital, després de la disputa de la darrera especial al Coll d’Ordino. Es tracta, possiblement, d’una de les curses mundials més prestigioses en carrera reservada als vehicles clàssics i històrics de competició.

Va ser creada el 1989 per l’Automobile Club de France, i és l’única prova en el seu gènere que té la particularitat de disputar-se per etapes, combinant en el seu itinerari proves de velocitat en carretera tancada i en circuit. Aquest any disputarà la seva 31a edició, organitzada per Peter Auto, i visitarà tres circuits francesos i un total de 14 proves cronometrades de muntanya, l’última a Andorra.

Després de les verificacions i exposició de tots els cotxes, l’edició 2022 iniciarà la seva primera jornada competitiva el 26 d’abril a París. La que finalitzarà al Principat el 30 d’abril serà la cinquena i última etapa, i començarà a Pau, disputant tres especials de muntanya, sent la darrera l’andorrana.

El Tour Auto 2022 entrarà a Andorra per la frontera del Pas de la casa i tot seguit es dirigirà en itinerari d’enllaç fins a Ordino, on els primers cotxes arribaran a partir de les 14 hores. En aquesta ubicació els participants entraran en un reagrupament de 20’ situat en el centre de la vila, per disputar a continuació la prova especial final. Considerant que la inscripció superarà els 200 equips, el moviment de cotxes serà constant a tot el país, ja que quan els primers vehicles disputin el tram d’Ordino o arribin al Parc Central d’Andorra la vella, els darrers participants estaran accedint al país per la frontera.

La nit del mateix dissabte, al complex esportiu Prat del Roure, se celebrarà el sopar de gala, amb el repartiment de premis dels millors classificats de l’etapa Pau-Andorra. Tots els equips i organització pernoctaran aquell dia al país, ja que al migdia del diumenge 1 de maig es concediran els premis finals del Tour Auto 2022, aquest acte a l’Andorra Park Hotel.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending