Toni Bou iniciarà a Andorra l’assalt al seu trentè títol mundial de trial

El pavelló de Govern acollirà dissabte una de les dues proves del Campionat del Món indoor, amb la qual cosa s’espera una bona afluència turística al país, especialment amb un increment de públic francès

Organitzadors, patrocinadors i el pilot llorejat (segon per l'esquerra) durant la presentació de la prova.
Organitzadors, patrocinadors i el pilot llorejat (segon per l'esquerra) durant la presentació de la prova. Toni Solanelles

El pilot anoienc de trial resident al Principat Toni Bou encetarà dissabte al pavelló de Govern l’assalt al seu trentè títol mundial de l’especialitat de la qual n’és l’autèntic dominador. L’equipament andorrà serà l’escenari d’una de les dues úniques proves de l’X-Trial, el Campionat del Món indoor. El fet que el mundial, per la pandèmia, tingui enguany només dos escenaris, Andorra la Vella i Barcelona, fa preveure una bona afluència turística al país, amb un increment especial de visitants francesos.

Serà la segona vegada -l’any passat es va haver de cancel·lar per la crisi sanitària- que el Principat, amb molta tradició trialera com s’ha posat de manifest durant la presentació de la competició, acull l’X-Trial en el seu format actual. Tant des de l’organització, que assumeixen conjuntament la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) amb la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) com a ‘delegat’ i l’empresa 2Play, legalment radicada al Principat, com des de les institucions que donen suport a la prova s’ha posat just de relleu aquest vincle d’Andorra i un dels esports de dues rodes per antonomàsia.

El pilot Bou pronostica “una carrera molt igualada” en què “som sis o set capaços de guanyar la cursa” amb la qual cosa hi haurà una gran competència que afavorirà que “l’indoor sobretot sigui un espectacle”

Sense dubte, el protagonista de la presentació ha estat el megamúltiple campió mundial Toni Bou. Resident a Andorra, ha reconegut que no és just al Principat on té les seves millors actuacions per la pressió que es posa. Però que sí que va fer una gran nit el 2019, en l’anterior prova d’aquestes característiques disputada al poliesportiu. Espera aquest dissabte a la tarda repetir èxit. A més, ha admès, es troba en molt bones condicions físiques. “Optar al títol número 30 és quelcom que mai no hauria somniat. Estem vivint un somni”, ha afirmat.

El pilot ha reconegut que quan va saber que el Mundial indoor consistiria només de dues cites (la segona a Barcelona el dia 21 d’aquest mateix mes) “no em va agradar”, però a poc a poc ha començat a veure l’ampolla plena. “Buscant la part positiva, és un repte més per a la meva carrera esportiva.” Amb tot, ha reconegut que és molt complicat defensar un títol, o aspirar-hi, amb només dues proves. I que no hi ha marge per a l’error. “És molt important no quedar fora de cap ronda”, ha explicat Bou, fent referència a què la competició, d’una durada global d’unes tres hores, va succeint-se en eliminatòries entre els nou pilots que hi prenen part.

Bou ha pronosticat “una carrera molt igualada” amb una interessant barreja de pilots experimentats i d’altres de més novells (a banda d’ell, a Andorra hi prenen part Adam Raga, Jeroni Fajardo, Matteo Grattarola, Jorge Casales, Jaime Busto, Gabriel Marcelli, Miquel Gelabert i Toby Martyn). “Som sis o set capaços de guanyar la cursa”, ha manifestat el pilot anoienc tot recordant que “l’indoor sobretot és un espectacle” i, per tant, la competència entre pilots facilitarà, o hauria de fer-ho, que l’espectador s’ho passi d’allò més bé.

L’ESCENARI I EL PÚBLIC

El poliesportiu s’obrirà al cent per cent del seu aforament i per als majors de 8 anys serà obligatori dur la mascareta en tot moment alhora que hauran d’acreditar amb el passaport Covid o amb una prova TMA o PCR o un test d’antigen negatiu que o bé estan immunitzats o bé no tenen la malaltia. Tant el cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, com el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, han mostrat la satisfacció de poder acollir una prova com l’X-Trial al país i a la capital, respectivament. Marsol ha remarcat la tradició trialera mentre que Ruiz ha ressaltat la “capacitat de transformació” que hi ha i el potencial esportiu, atès que el cap de setmana hi havia bàsquet ACB, hores després un trofeu gimnasta de primer nivell i poc després ja es començava a preparar la instal·lació per a la prova motociclista.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha remarcat que una prova com l’X-Trial té per missió “posar el nom d’Andorra a nivell mundial”. Amb una prova com l’esmentada s’amplia l’oferta esportiva i es vol atraure turisme “en una època tradicionalment baixa”. El titular de Turisme ha recordat que s’està en ple Andorra Shopping Festival, i que el primer cap de setmana, que ha coincidit amb Tots Sants, ha funcionat bé, “amb xifres que han superat les previsions”, ha dit un Torres que ha explicat que havent-hi només dues proves del Mundial indoor de Trial, per la proximitat amb Andorra, s’espera que aquest cap de setmana arribin al Principat més turistes francesos del que seria habitual.

Etiquetes

Comentaris

Trending