“Temporada històrica” per a l’esquí alpí

La FAE ha fet balanç dels darrers mesos, on s’ha fet el recull dels resultats assolits pels atletes durant les diverses competicions, com els Jocs Olímpics, la Copa del Món o la Copa d’Europa

Balanç de la temporada d'esquí alpí de la FAE.
Balanç de la temporada d'esquí alpí de la FAE.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha fet aquest dilluns el balanç de la temporada 2021-2022. El director esportiu dels equips d’alpí, Roger Vidosa, ha assenyalat que han estat uns mesos històrics. D’aquesta manera, s’ha ressaltat els resultats dels diversos atletes de la modalitat. A l’acte han assistit Joan Verdú, Cande Moreno i Àxel Esteve, a més de Vidosa, el gerent de la FAE, Carles Visa, i el director de l’Àrea Negoci Bancari Andorra de Crèdit Andorrà, Martí Alfonso.

Visa i Vidosa, que han destacat, durant la roda de premsa, la bona feina realitzada aquesta temporada. Així, s’han remarcat els resultats molt positius dels principals espases de l’equip, com ara Verdú o Moreno, però també de la resta d’esquiadors i esquiadores, així com de la bona progressió dels grups d’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE). Vidosa ha destacat que ha estat “una temporada històrica” amb un any “ple d’emocions amb grans resultats assolits per diferents dels nostres atletes i en diferents grans esdeveniments esportius com han estat els Jocs Olímpics de Beijing, la Copa del Món, el Festival Olímpic de la joventut (EYOF) o la Copa d’Europa”

Per la seva banda, Moreno ha assegurat que ha estat “una temporada positiva, perquè venia d’altres amb molèsties”. Així, l’esquiadora ha remarcat que l’estiu passat va ser molt dur, “sense poder entrenar bé”. A més, ha fet incidència als bons resultats als Jocs, i “una pena no poder competir a casa a les finals de la Copa d’Europa”. Igualment satisfet s’ha mostrat Esteve, “ha estat un punt d’inflexió en la meva carrera esportiva, perquè havia fet un pas que portava anys buscant, i que no ho aconseguia per lesions o perquè les coses no anaven bé”.

Un dels grans protagonistes de la temporada, Verdú, ha assegurat que ha anat “de menys a més”. Els problemes d’esquena li van impedir començar bé, però ha pogut assolir molt bons resultats. “Ara només penso en el futur, estic molt motivat i confiat en el treball que estem fent amb la gent que m’envolta, i amb ganes de començar la preparació”.

Pel que fa al grup EEBE, s’ha pogut realitzar un treball de neu que ha permès efectuar un bon volum de dies d’esquí amb 50 dies pel grup U16 i 70 pel grup U18. El grup U16 ha pogut realitzar curses Nacionals, Internacionals (OPA, SCARA, Copa Pirineus), de confrontació amb els millors esquiadors dels Pirineus i finalment del circuit Nacional Francès (Écureuils d’Or, Campionats de França). Pel que fa al grup U18 han realitzat curses dels diferents circuits FIS majoritàriament als Alps i als Pirineus. “Amb aquestes oportunitats ens hem pogut beneficiar de confrontar-nos amb esquiadors d’altres nacions i poder-nos comparar i motivar”, segons Vidosa.

Etiquetes

Comentaris

Trending