Tècnics de l’LFP visiten el Nacional per analitzar quines obres són necessàries per jugar a Segona A

Des del club s’entén que els canvis a fer són assumibles i es podrien tirar endavant, sempre que hi hagi acord amb Govern i amb els altres usuaris de l’estadi

Una imatge de l'Estadi Nacional.
Una imatge de l'Estadi Nacional.

La temporada encara no ha finalitzat… però l’FC Andorra ja treballa en la vinent, en la qual debutarà a Segona A gràcies a l’ascens materialitzat ara ja fa gairebé dues setmanes. I un dels punts crítics és saber quines obres caldrà tirar endavant a l’Estadi Nacional per poder jugar partits. Aquest dimecres, tècnics de la Lliga de Futbol Professional han visitat les instal·lacions conjuntament amb responsables de l’entitat tricolor.

Des del club s’ha deixat clar que es tracta d’una presència que entra dins la més estricta normalitat. I que no és pas el primer cop que es dona. El que està clar és que, ara, amb l’ascens a la butxaca, ja es fa amb la convicció que, en uns mesos, l’Andorra disputarà partits de Segona A. I, per tant, ja està clar que, si es vol jugar al Nacional, caldrà fer canvis.

Per un costat hi ha dos processos. Un, les negociacions amb Govern i amb altres entitats (FAF i rugbi) que fan servir l’estadi. Per l’altra, les converses amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) perquè validi si és factible o no adaptar les instal·lacions a les seves exigències. I és en aquest punt on s’emmarca la visita d’aquest dijous.

L’LFP ja té enllestit un informe preliminar. Ara, però, cal acabar de concretar quines obres farien falta fer. Entre altres coses, cal recordar, es demana un terreny de joc de gespa natural. També un major nombre d’espectadors i cabines de premsa per garantir la correcta retransmissió dels partits. A banda s’ha de comprovar una millor ubicació de les càmeres per a les emissions televisives. I, per últim, caldria un espai habilitat com a zona mixta.

Des del club s’ha volgut manifestar una sensació positiva. S’entén que el que es demana són “coses que es poden fer de forma relativament senzilla”, sempre que hi hagi acord amb Govern i amb altres usuaris de l’estadi. En aquest cas, no es descarta que es pugui demanar que els primers partits de lliga siguin com a visitants per donar més marge de temps a culminar els treballs que s’hagin de fer. En aquest sentit, la primera jornada està prevista pel cap de setmana del 13 i el 14 d’agost probablement amb partits ja divendres 12 i, també, dilluns 15.

Comentaris (2)

Trending