Un solitari gol d’Iker redimeix l’FC Andorra

Els tricolors es refan del daltabaix al Nou Estadi guanyant per la mínima (1-0) l’Olot en un duel poc brillant on treuen profit d’un error defensiu dels garrotxins

Iker celebra un dels gols aconseguits amb l'FC Andorra.
Iker celebra un dels gols aconseguits amb l'FC Andorra. FC Andorra

L’FC Andorra s’ha refet de la patacada al Nou Estadi sumant els tres punts en la visita de l’Olot a Prada de Moles en un partit, s’ha de reconèixer, no excessivament brillant a ulls dels espectadors. Un gol d’Iker aprofitant una greu errada visitant ha estat suficient per tancar la segona victòria de la temporada.

El primer temps ha estat de clar domini tricolor. L’Andorra ha tingut la pilota i el  control del joc, davant un rival ben parapetat al darrere, amb línia de cinc en defensa. En atac, els garrotxins gairebé no han existit, però sí que han posat molts problemes a la circulació de pilota dels de Nacho Castro, sobretot a partir de la divisòria.

L’Andorra ho intentava una i una altra vegada. Per la dreta, per l’esquerra i pel centre, però al llarg dels primers minuts no ha trobat el camí de la porteria. De fet, l’ocasió més clara del període i que ha suposat l’1-0 no ha estat generada pels tricolors. Ha vingut d’un greu error dels olotins.

Al minut 18, una passada enrere de Soler s'ha convertit en una assistència involuntària per Iker, que sol davant Batalla no ha perdonat

Es jugava el minut 18. La defensa vermella ha desfet l’enèsim intent ofensiu dels tricolors que, de seguida han pressionat per forçar el que durant tota l’estona feien els garrotxins: pilotada amunt. Aquest cop, però, Soler ha volgut enviar-la cap enrere i ha agafat descol·locats els seus companys i molt atent Iker. El davanter ha recollit el regal, s’ha plantat sol davant Batalla i l’ha batut per baix.

El gol no ha canviat en excés el panorama. L’Olot ha continuat sense arriscar i l’Andorra tenint el control de la pilota, però amb molts problemes per  crear ocasions davant l’entramat defensiu dels de Raúl Garrido. Martí Vila, amb un xut fluix ben aturat per Batalla (26’), i Bover, amb un tret llunyà refusat pel porter visitant, han tingut les altres dos millors opcions del primer temps.

WhatsApp Image 2020 11 21 at 19.53.38(1)
Rubén Bover condueix una pilota sota la mirada de dos jugadors olotins.

L’Olot ha sortit amb més intenció ofensiva després del descans. Fruit d’això, ha tingut les primeres oportunitats, especialment una rematada desviada de Killian (53’). L’ensurt ha fet reaccionar l’Andorra que ha volgut agafar de nou les regnes del duel a través de la possessió de la pilota. Així, ha capgirat la dinàmica dels instants inicials i ha creat de nou perill amb una bona jugada trenada que Carlos ha culminat amb un xut massa fluix (59’).

Al tram final s’ha patit, però l’equip s’ha mostrat sòlid en defensa i no ha concedit ocasions de perill

S’ha passat llavors a un tram de duel més equilibrat amb l’Olot buscant amb intenció sense gaire encert la porteria de Bañuz i l’Andorra buscant tenir la pilota el màxim possible, encara que a vegades això suposés renunciar a culminar accions de perill. Els minuts passaven i els garrotxins han començat a desesperar-se, ja que no aconseguien generar ocasions clares de perill. I quan han pogut buscar porteria, ho han fet en posicions massa forçades com el xut que ha provat Killian al 83’, molt escorat, que ha aturat el porter tricolor ben ubicat sota pals.

En els minuts finals, tal com ja va passar fa quinze dies, l’Andorra s’ha hagut de tancar a la seva àrea davant les escomeses del rival al mateix temps que seguia intentant defensar amb la pilota quan la tenia. Ho ha fet amb eficàcia i sense cedir ocasions al rival més enllà d’un xut desviat de Moha (87’).

Amb aquest triomf, els tricolor sumen nou punts i es tornen a enfilar, a l’espera dels altres resultats de la jornada, a la part alta de la classificació. La setmana vinent, l’equip buscarà seguir en la bona línia amb la visita al camp el Prat.

FITXA TÈCNICA

Camp: Prada de Moles.
FC ANDORRA (1): Bañuz, Pau, Mantovani, Gaffoor, Martí Vila, Riverola, Marchán, Bover (Aguado, 71’), Carlos Martínez (Enri, 71’), Iker (Casadesús, 65’) i David Martín (Ballarín, 90’).
UE OLOT (0): Batalla, Blázquez (Eloi Amagat, 59’), Soler, Mas (Xumetra, 23’), Baró, Roger Escoruela, Barnils, Vivi, Salinas (Moha, 70’) , Kilian i Delgado.
Àrbitre: Donato Pereira (Illes Balears). T.G.: Marchán, Riverola / Moha i Vivi.
Gol: 1-0, Iker (18’).

Nacho Castro: “No hem concedit cap ocasió en 90 minuts; a Segona B té molt mèrit”

L’entrenador tricolor, Nacho Castro, ha admès que la victòria contra l’Olot era tota una necessitat després del que havia succeït a Tarragona. Per això, s’ha mostrat molt satisfet amb “tres punts molt importants”, tot recordant “com ha estat la setmana a nivell de confiança i d’autoritat”. Sobre el partit, el tècnic d’Avilés ha remarcat que els seus jugadors “han sabut tenir personalitat, sobretot en el primer temps” i ha valorat especialment el balanç defensiu: “no hem concedit gairebé cap opció en noranta minuts i això, a Segona B, té molt mèrit”. A la vegada, ha admès que hi ha aspectes a millorar. “Hem tingut tres o quatre ocasions on no hem escollit bé i, per això, ens ha tocat patir”.

Per la seva banda, l’autor del gol, Iker Goujón, ha reconegut que suposa tot un plus tenint en compte el fet que feia “tres jornades que havia tingut poca participació”. També ha remarcat que la victòria era clau vist el que havia passat la setmana passada, però ha destacat que “l’equip ha estat molt cohesionat”.