Schreiner es retira com a jugador i s’integra al cos tècnic del MoraBanc

El jugador austríac posa punt final a 20 temporades de carrera, culminades amb l’ascens a l’ACB amb el club tricolor, amb el qual seguirà col·laborant, ara des de les banquetes

Thomas Schreiner amb la seva dona i filla durant la presentació oficial el passat estiu.
Thomas Schreiner amb la seva dona i filla durant la presentació oficial el passat estiu.

De la pista... a les banquetes. Després de 20 anys de carrera, molts dels quals a l’elit del bàsquet, Thomas Schreiner ha anunciat la seva retirada com a jugador. Ho fa, cal recordar, amb un darrer èxit al palmarès: l’ascens amb el MoraBanc Andorra a l’ACB. Al club tricolor continuarà vinculat, ja que passa a formar part del cos tècnic.

Així ho ha informat l’entitat en un comunicat, acompanyat d’una carta del comiat del mateix Schreiner. El jugador austríac tanca, així, una llarga trajectòria al parquet, que ha comptat amb dues etapes al Principat. Durant la primera, entre 2012 i 2017, va ser un home clau en el retorn a la màxima categoria del bàsquet espanyol i, posteriorment, també en les primeres temporades, on va destacar amb un vuitè lloc i una participació a la Copa del Rei.

Schreiner va tornar a Andorra el passat estiu. Ho feia afrontant el repte de buscar un nou ascens. D`aportar la seva experiència i veterania per ajudar l’equip a la LEB Or. I ho ha fet. Amb el seu joc ha contribuït al retorn a l’ACB. La seva trajectòria fora del MoraBanc també ha tingut èxits: un ascens amb el Bilbao (2019 i etapes al Burgos i a Lleida, però també al Chin Min Dragons St. Pölten, al BSC Raiffeisen Phanters i ECE Bulls Kapfenberg.

Ara, però, ha arribat l’hora de deixar-ho. Així ho explica ell mateix en la carta de comiat que ha escrit per a l’afició. “És el moment de ser agraït per tot el bo que he experimentat en els darrers 30 anys de la meva carrera, i sobretot per les persones que tingut la sort de conèixer en aquest camí i que per sort a dia d'avui els segueixo tenint alguns com molt bons amics”, ha escrit, tot deixant clar que “el bàsquet m'ha regalat per sort molts moments bons i també molt bones experiències de viure a altres països, aprendre altres cultures però el millor que m'ha regalat és trobar la meva dona, que m'ha acompanyat i recolzat en tots els moments. m'ha ajudat sempre a recordar la importància de la família”. Justament, també destaca qui ha estat la seva “fan número 1, la meva filla”.

Al mateix temps, vol ser agraït amb els seus entrenadors. D’ells, justament, destaca l’aposta i confiança de Joan Peñarroya i Xavi Luque (i el Bàsquet Club Andorra)”, ja que, sense ella, “no seria el jugador que he estat”. En línies generals, es queda amb una cosa que ha aprés: “s’ha de gaudir tots els moments, els bons i els dolents. Perquè sense el dolent no hi ha bo…”.

Un esport, però, que no deixarà. Tampoc abandonarà el MoraBanc. Schreiner seguirà treballant amb el club tricolor. Segons s’ha indicat, “s’integra al cos tècnic en tasques de millora individual dels jugadors tant al primer equip com a la base”.

Comentaris

Trending