Sabrina Solana, rècord femení a la travessa Joan Jubany

La corredora, que ha fet el recorregut acompanyada del també andorrà Joan Tissier, ha completat l’exigent prova amb un temps de 22 hores i 26 minuts i és l’única dona que ha baixat de les 24 hores

Solana, durant el recorregut.
Solana, durant el recorregut.

La corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Sabrina Solana ha completat aquesta setmana la travessa Joan Jubany. I ho ha fet aconseguint el repte de trigar menys de 24 hores. De fet, s’ha convertit en la primera dona que aconsegueix baixar d’aquesta marca. D’aquesta forma, Solano confirma la recuperació de la lesió que l’havia apartat de les curses durant gairebé dos anys.

Com consta ja en la web oficial de la prova, l’andorrana va completar l’exigent recorregut de la Joan Jubany en un temps de 22 hores i 36 minuts. Ho va fer entre dijous i divendres, culminant amb un molt resultat una ruta molt complicada.

De fet, la marca aconseguida la converteix en la millor corredora que mai ha completat la prova. I cal tenir en compte que només deu persones més, tots homes, han aconseguit fer-ho rebaixant el cronòmetre de les 24 hores. Per tant, un resultat que té molt de mèrit. Més quan Solana afrontava el repte després de dos anys durant els quals gairebé no ha pogut competir per culpa de la greu lesió que va patir el 2021 a l’Skyrace Comapedrosa.

La Joan Jubany és una travessa circular. Es fa sortint de la plaça Major d’Areu, al Pallars Sobirà, i suposa coronar fins a 30 cims dels Pirineus catalans. En total, el recorregut és de 57,250 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 6.750 metres. Per tant, tal com remarquen els seus impulsors, es tracta d’una ruta “exigent i tècnica” apta només per a corredors experts.

Durant el recorregut, Solana ha estat acompanyada pel també andorrà Joan Tissier. De fet, això fa que sigui un dels onze homes que també han baixat de les 24 hores. El rècord actual en aquesta categoria data del 2021 i el té David Quelhas (18 hores i 47 minuts).

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending