Reedició de la pugna entre Gallego i Crespo a la federació motociclista en una nova assemblea

La presidenta de l’FMA admet davant la junta que es va equivocar en les formes emprades per intentar fer fora de la directiva el vicepresident i assumeix que caldrà tornar a posar a votació la destitució del metge federatiu

Natàlia Gallego i Laia Clascà en la compareixença per explicar el viatge a Monza.
Natàlia Gallego i Laia Clascà en la compareixença per explicar el viatge a Monza. FMA

Caldrà una nova votació per veure si realment el vicepresident de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) Xavier Crespo acaba destituït o no. Hores d’ara està a fora de la junta de l’entitat, però la seva presidenta i impulsora de la mesura, Natàlia Gallego, ja sap que haurà de tornar a convocar una assemblea on hi figurarà com a un dels punts de l’ordre del dia la votació del cessament de Crespo, que es va incloure de sorpresa en l’assemblea celebrada la setmana passada.

La directiva de l’FMA es va reunir aquest dilluns al vespre i Gallego va reconèixer que s’havia equivocat en les formes. És a dir, sense advertir ningú més que a l’altra vicepresidenta, una Laia Clascà que suposadament estaria d’acord en fer fora Crespo, va posar sobre la taula sense formar part de l’ordre del dia de l’assemblea que calia votar la destitució de qui també és el metge federatiu. La mesura va acabar tenint el suport d’una cinquantena dels 93 vots que hi havia en joc, entre sufragis presencials i delegats.

Imatge d'arxiu d'una assemblea de l'FMA; enguany es va fer dimecres a la nit.

Relacionat

Esquerda i mala maror a la federació motociclista

Però aquest dilluns ja va quedar clar que l’assemblea serà impugnada i la presidenta de l’FMA hauria mostrat el seu acord a repetir l’assemblea perquè no es van respectar els estatuts quant a l’establiment de l’ordre del dia. Gallego hauria explicat que estava convençuda que Crespo la volia fulminar i va actuar de forma preventiva i sense avisar. Per això, vist l’error, es va convenir que una vegada celebrada aquesta mateixa setmana la gala de la moto, dies després es tornarà a celebrar una reunió de la junta directiva on es facilitarà l’acta de l’assemblea de dimecres passat.

Gallego hauria explicat que estava convençuda que Crespo la volia fulminar i va actuar de forma preventiva i sense avisar

Dita assemblea, s’ha dit, serà impugnada i Gallego s’hauria compromès a fer marxa enrere i a tornar a convocar una reunió general d’afiliats on, en aquesta ocasió sí, s’inclourà en l’ordre del dia l’eventual destitució del vicepresident Xavier Crespo. A diferència del que va passar la setmana passada, es preveu que persones que van delegar el vot sense saber que hi havia el cessament de Crespo en joc ara no ho facin o ho facin a persones favorables a la continuïtat de l’ara per ara càrrec destituït.

Ja al seu dia, quan Gallego es va presentar per a presidenta, Crespo volia fer el mateix pas. Però com que no formava part de la junta directiva se li hauria recomanat que anés pas a pas. Ara, el vicepresident hauria mostrat la seva discrepància sobre algunes maneres de fer de la presidenta i alguns pocs membres més de la directiva, fet que Natàlia Gallego hauria interpretat com a traves a la seva gestió. Més encara, Crespo hauria insinuat una despesa descomunal i innecessària de la delegació de l’FMA que va acudir fa uns mesos a la prova del Trial de les Nacions que es va desplaçar a Monza, a Itàlia.

WhatsApp Image 2023 03 21 at 11.49.21 (1)

Aquestes suposades acusacions de presumptes irregularitats en la gestió dels diners -que alguns pocs sectors de l’FMA, en funció de com evolucioni en ‘cas Crespo’ no descarten posar en coneixement de la fiscalia- s’haurien posat molt malament en l’entorn de Natlàlia Gallego i, segurament també, de Laia Clascà, que també va viatjar a Itàlia en representació de la federació. En tot cas, han indicat les fonts, si posant sobre la taula la destitució de Crespo damunt la taula de forma legal i correcta aquesta no s’aprova, és possible que o bé una part de la junta o bé sectors de l’assemblea reclamin llavors la dimissió de Gallego, per una pèrdua de confiança.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending