Rècord d’Andorra de Tomàs Lomero en els 100 metres papallona del Mundial

Una mala arribada priva el nedador de baixar dels 54 segons; a nivell global ha quedat 40è en el conjunt de totes les sèries

Els integrants de la delegació andorrana de la FAN a Austràlia.
Els integrants de la delegació andorrana de la FAN a Austràlia. FAN

Tomàs Lomero ha rebaixat en 47 centèsimes el rècord d’Andorra dels 100 metres papallona durant la cinquena jornada del 16è Campionat del Món de Natació de piscina curta, que es disputa a Melbourne, a Austràlia.

Tomàs ha corregut la tercera sèrie i ha acabat segon amb un temps de 54:01 que li ha valgut la 40a plaça de la classificació. El rècord anterior, també seu, estava en 54:48 i el va assolir a Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units, el desembre de 2021, durant el 15è Campionat del Món.

Lomero ha fet un balanç del campionat “positiu. He fet dues millors marques i he nedat més de pressa que altres vegades. És llàstima que el tipus d’errada que no ens podem permetre, siguin els que ens separin de les fites reals”. De la seva part, el director tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Alfonso Maltrana, ha lamentat que “una errada en l’arribada ha privat Tomàs de ser el primer andorrà que neda per sota de 54 segons en curta”.

Maltrana hi ha afegit que la “sortida ha estat correcta; viratges, amb algun desajust però, correctes; i llàstima de l’arribada. Una gran baixada de temps! Ha rebaixat el rècord en més de quatre dècimes i per això ho celebrem! No pas al 100% però sí un 95%”. El director tècnic de la FAN ha explicat que “rendiments així són més aviat puntuals”.

I fent un balanç positiu de l’estada dels tres nedadors seleccionats per al Mundial australià, Alfonso Maltrana ha destacat que “no podem, ni hem de pretendre que a cada prova, els nostres nedadors rebaixin 5 o 10 segons les seves marques individuals, que ho facin cada cop que nedin, o que nedin en un temps dramàticament diferent d’un campionat cap a un altre. Plantejaments d’aquest tipus són força injustos cap als nostres competidors”.

Etiquetes

Comentaris

Trending