‘Purito’ Rodríguez revela que es va retirar per un problema congènit al cor

El ciclista resident al Principat participa des de Bellver de Cerdanya en una edició més de ‘La Marató’ de Televisió de Catalunya que s’està celebrant aquest diumenge

Joaquim 'Purito' Rodríguez ha explicat el seu cas a 'La Marató'.
Joaquim 'Purito' Rodríguez ha explicat el seu cas a 'La Marató'. Toni Solanelles

El ciclista resident Joaquim ‘Purito’ Rodríguez ha revelat que el 2016, després d’un accident, va decidir retirar-se després que se li detectés una deformació congènita al cor que l’obligarà, algun dia, a passar pel quiròfan. Una de les seves vàlvules coronàries no se li tanca com caldria i això era irreconciliable amb l’esforç físic que ha de fer un esportista professional del nivell que tenia el corredor nascut a Parets del Vallès.

Rodríguez ha exposat aquest diumenge la seva situació durant la celebració de ‘La Marató’ de Televisió de Catalunya, que enguany es dedica a les malalties coronàries. El ciclista ha intervingut al programa des de Bellver de Cerdanya, on hi havia desplaçada la presentadora del programa ‘Planta Baixa’ de la cadena catalana, Agnès Marquès. ‘Purito’ estava acompanyat del cardiòleg de l’hospital Clínic de Barcelona Manuel Castellà, que és qui el tracta. El ciclista resident al Principat s’ha de sotmetre cada sis mesos a un control exhaustiu.

“Sé que tard o d’hora m’hauré d’operar, hauré de passar pel quiròfan”, ha explicat Rodríguez, que ha revelat que al seu dia no va explicar el motiu real de la retirada perquè, d’una banda, ja quadrava una mica amb els seus plans i, de l’altra, perquè estava altament preocupat atès que semblava que hauria de sotmetre’s a la intervenció quirúrgica llavors mateix. Ara, la situació s’ha anat allargant. Però el ciclista, organitzador d’una cursa d’alt nivell a Andorra, ha reconegut que més aviat que tard ja s’operarà perquè ha de fer-ho en una edat que li permeti poder fer una bona recuperació.

Joaquim Rodríguez ha participat a 'La Marató' des de Bellver de Cerdanya, amb Manuel Castellà (esquerra) i Agnès Marquès.
Joaquim Rodríguez ha participat a 'La Marató' des de Bellver de Cerdanya, amb Manuel Castellà (esquerra) i Agnès Marquès.

Joaquim Rodríguez ha explicat que mai abans d’aquella caiguda que va patir al 2016 s’havia trobat malament. “Mai hauria pensat que amb tot el que havia fet, acabaria deixant de pedalar per un problema al cor”, ha explica. Però aquella caiguda, en certa manera, ja va ser deguda a una avís coronari. Les revisions que se li van fer van permetre detectar que té una disfunció de naixement, una vàlvula aòrtica bicúspide, una de les vàlvules del seu cor té dues valves en lloc de tres. I per aquest motiu, en el cas de ‘Purito’, la vàlvula no tanca bé.

El doctor que el tracta, que també ha estat a Andorra en alguna de les edicions de ‘La Purito’, ha explicat que en principi, en ser la deficiència relativa al tancament i no l’obertura, hi pot haver una solució quirúrgica satisfactòria. Rodríguez ha recordat que fent vida normal com fa, gairebé es recorda mai del problema que té. “Quinze dies abans que hagi d’anar a fer la revisió” sí que sol pensar en la deformació aòrtica congènita que pateix.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending