Nogués confia que l’Andorra retindrà “els jugadors que volem” i es marca la Segona B Pro com a fita

El director esportiu del club tricolor avisa que futbolistes claus de la passada campanya han rebut ofertes d’altres equips però espera poder mantenir la base de la plantilla

Un instant de l'entrevista a Jaume Nogués.
Un instant de l'entrevista a Jaume Nogués.

L’FC Andorra ja està preparant la propera temporada, una campanya que serà especial pel nou (i temporal) format de la Segona provocat per la crisi del coronavirus. El primer objectiu és retenir aquells jugadors de la plantilla que el cos tècnic considera importants, un objectiu que el director esportiu de l’entitat tricolor, Jaume Nogués, considera factible, tot i admetre que alguns dels futbolistes reben cants de sirena d’altres clubs. Al mateix temps, admet que el fet de no haver acabat en zona de promoció ha suposat “una desil·lusió”. 

Nogués ha estat entrevistat al canal de Youtube ‘Espacio Mainez’, i al llarg de gairebé mitja hora d’intercanvi de preguntes i respostes ha avançat part dels plants del club, en la que ha de ser la segona temporada consecutiva a la categoria. Entre altres coses, ha deixat clar que el repte serà important, ja que es vol estar a la part alta per assegurar poder entrar a la nova Segona B Pro que ha d’estrenar-se l’any 2021. “L’objectiu si volem ser ambiciosos ha de ser posar-se a la lliga Pro”, ha indicat, tot advertint que “això serà dur, amb 100 equips en total”.

"L'objectiu, si volem ser ambiciosos, ha de ser posar-se a la lliga Pro", ha avançat

Al seu entendre, caldrà estar fort des de l’inici del campionat. “Et jugaràs molt sempre. Has de sortir a la jornada 1 al màxim perquè, si a les cinc primeres falles, ja no et donarà temps a arribar”, ha advertit. Al mateix temps, alerta que, malgrat la crisi econòmica provocada pel coronavirus, molts clubs intentaran mantenir la inversió per fer equips potents. “Crec que els pressuposts no es frenaran tant perquè hi ha el caramel de la Pro”, ha apuntat durant l’entrevista al canal ‘Espacio Mainez’.

El club tricolor, de fet, ja està a ple rendiment a nivell de despatxos. La primera fita, renovar jugadors. Ja s’ha tancat la continuïtat del porter Bañuz i del migcampista Marchan, als quals s’haurien de sumar Iker Goujón i Adrià Vilanova, que tenen un any més de contracte. La feina, però, continua i serà complicada perquè la bona temporada de molts dels futbolistes tricolors ha aixecat interès a altres equips. “Estan sent dies moguts perquè hi ha jugadors que tenen ofertes perquè han estat bé. Filials i no filials els han fet ofertes”, ha explicat.

Tot i això, Nogués s’ha mostrat confiat a poder retenir bona part dels jugadors que es desitja tenir a l’equip la temporada vinent. “Els que volem sembla que continuaran tots perquè estan a gust, ens coneixen i saben què se’ls pot oferir. Estem confiats”, ha indicat, tot advertint que la voluntat no és tirar de talonari ni per retenir ni per fer arribar noves incorporacions: “No tots ho pots basar en els diners. Faríem un equip molt car i on el jugador no estaria implicat, vindrien només a fer-se rics”.

Admet que no acabar a la part alta ha estat "una desil·lusió", sobretot després d'haver estat allà "moltes jornades"

A l’hora de fer balanç de la temporada del retorn a Segona B, el director esportiu de l’Andorra no ha amagat que el final, precipitat per l’esclat de la crisi del coronavirus, li va deixar un regust amarg. “Ha estat una desil·lusió no estar a dalt, sobretot perquè ens vam veure allà moltes jornades, fins i tot sent líders, i ens vam desinflar en tot just vuit jornades. Després, no ens va donar temps a tornar-nos a ficar”, ha comentat.

Nogués tindrà ara força setmanes per preparar la nova plantilla. Situació ben diferent de la de l’estiu del 2019, quan va tocar córrer. I molt. De fet, ha admès que, un cop es va confirmar la compra de la plaça a Segona B, va viure “uns dies molt durs” durant els quals “començàvem a treballar a les set del matí i ens anàvem a dormir a les tres o quatre de la nit, i l’endemà al mateix”. Tocava, ha recordat, “reforçar moltes posicions” i “tot era a contrarellotge”. Especialment ha destacat el fitxatge de Mickael Gaffoor. “Ell estava a l’Omònia i havia de rescindir i s’allargava tot. I la de central era una posició que havíem de reforçar sí o sí. Cada dia era una aventura. Ell em deia que esperés però havíem de tancar un central com fos i em feia por que al final no pogués venir”, ha relatat. La història, com ja se sap, va tenir final feliç.

El director esportiu tricolor ha elogiat també la figura de l’entrenador Nacho Castro. “Com a persona és un 10 i futbolísticament, li agrada el futbol associatiu”, ha destacat. També ha remarcat la capacitat de treball del tècnic. “Analitza molt i molt els rivals; recordo que li havia de dir que descansés, que ja havia vist l’Hércules vuit vegades”, ha recordat.

L'entrevista a Jaume Nogués a 'Espacio Mainez'

Posen a la venda la mascareta del club

El club tricolor ha posat a la venda mascaretes protectores amb el dibuix de l’entitat. Es podran encarregar via l’aplicació de City Xerpa des d’aquest dimarts. Es tracta d’una peça higiènica, 100% de polièster, que protegeix les vies respiratòries de les diferents amenaces. És reutilitzable, per l’ús diari i està creada per la protecció contra la transmissió de la Covid-19. El model està disponible en tres talles.

La mascareta de l'FC Andorra.
La mascareta de l'FC Andorra.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending