Neix la Federació Andorrana de Pàdel per “ordenar el creixement” d’aquest esport al país

La nova entitat, presidida per Higini Martínez Illescas, es fixa l’objectiu d’accedir ràpidament a la federació internacional i de potenciar encara més la disciplina al Principat, especialment entre la base

Representants de la junta amb la ministra i el secretari d'Estat d'Esports.
Representants de la junta amb la ministra i el secretari d'Estat d'Esports. FAP

La necessitat d’ordenar el creixement que està tenint l’esport del pàdel en l'àmbit nacional seguint la tendència de creixement internacional ha portat un grup d’entusiastes practicants i integrants dels clubs del país a crear la Federació Andorrana de Pàdel (FAP). L’entitat, que presideix Higini Martínez Illescas, es fixa l’objectiu d’accedir ràpidament a la federació internacional i de potenciar encara més la disciplina al Principat, especialment entre la base.

En un comunicat, s’explica que l’actual situació amb un increment notable de clubs i d’aficionats, així com el desenvolupament de les escoles que formen tant adults com nens, els diferents esdeveniments privats (tornejos, lligues...) i la presència de jugadors locals en competicions fora de les nostres fronteres, requeria urgentment un marc apropiat creant les eines per poder gestionar-ho. Per això, s’ha creat la federació amb uns principis de “transparència, cultura de l'esforç, pluridiversitat i inclusiva” que es basi en eixos com ara la potenciació de la formació de la base i la participació dels nens pel creixement sostingut de l’esport.

També es vol crear l'apartat de docència per a formar entrenadors i jutges-àrbitres per a tenir una correcta base de jugadors i d’aficionats a l'esport. Crear un circuit nacional tant a nivell absolut com a infantil, que permeti tenir un rànquing nacional que ajudi a la motivació dels practicants. Posicionar Andorra com a país en l'àmbit internacional i generar sinergies amb les federacions de diferents països per atraure practicants internacionals d'aquest esport al nostre país. Es pretén disposar d'equips nacionals que representin a Andorra en competicions internacionals en menors, absoluts i veterans, i formar part dels màxims organismes esportius nacionals (COA) i internacionals (FIP).

Al costat de Martínez Illescas hi ha Gastón Davi Bagilet de vicepresident; Ismael Álvarez de secretari; i Manuel Alejandro Pastor de tresorer. Josep Maria Matamala, Eduard Magrinyà, Olga Mairal, Maria Estefanía Suárez i Soledad Rivero també formen part de la junta directiva, en tots els casos en qualitat de vocals. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending