Nahuel Carabaña rep el Premi Fair Play per la seva acció al Campionat d’Europa

L’andorrà, que va aturar la seva cursa per socórrer l’atleta danès Axel Vang Christensen, ha rebut el reconeixement per part dels comitès després del seu gest d’esportivitat

Comentaris

Nahuel Carabaña socorrent l’atleta danès Axel Vang Christensen.
Nahuel Carabaña socorrent l’atleta danès Axel Vang Christensen.

El Comitè Internacional del Fair Play i el Comitè Organitzador dels Campionats d’Europa Munich 2022 han decidit atorgar a l’atleta andorrà Nahuel Carabaña el Premi Fair Play. Aquest reconeixement arriba després del gest d’esportivitat en la cursa dels 3.000m obstacles del passat 16 d’agost. Concretament, Carabaña va aturar el seu recorregut per socórrer al danès Axel Vang Christensen, que va caure i va patir una lesió.

Els dos òrgans que han atorgat aquest reconeixement a l’andorrà han assenyalat que, per prendre la decisió, s’ha tingut en compte “els valors de l’esport demostrat pel Nahuel: el respecte, la solidaritat, la cura i l’esportivitat”. Carabaña rebrà el Premi Fair Play durant la cerimònia de lliurament aquest diumenge, 21 d’agost, a Munich.

Així mateix, en el marc de l’homenatge, han proposat a l’andorrà plantar un arbre ofert per l’organització en el Parc Olímpic de Munich, tal i com van fer els campions olímpics de Munich 1972. El reconeixement també inclou un premi en metàl·lic per a Carabaña, que ha de destinar a l’organització sense ànim de lucre de la seva elecció. En aquesta ocasió, ha escollit l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra.


Nahuel Carabaña ajudant a l'atleta danès després de la caiguda.

Relacionat

Carabaña sacrifica la cursa de 3.000 obstacles per ajudar a un rival lesionat

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), ha volgut traslladar el seu agraïment per aquest “altíssim” reconeixement i, sobretot, felicitat Carabaña. Des de l’entitat han volgut remarcar que, “amb el seu gest ha contribuït a reforçar els valor que sempre ha de representar, promoure i aplicar l’esport, i ha posat el nom i la imatge de l’esport andorrà en general, i de l’atletisme en particular, en un nivell de reconeixement internacional excepcional”.

El president de la FAA, Josep Maria Missé, s’ha mostrat orgullós de l’atleta i el que va fer durant la cursa. “El Nahuel és un gran competidor, havia assolit recentment dos èxits internacionals molt importants, tenia l’oportunitat de classificar-se per la final del Campionat d’Europa absolut, però no va dubtar en parar a ajudar un company que havia caigut i s’havia fet mal”, assenyala Missé. A més, el president ha aprofitar per insistir en alguns dels objectius de la Federació que, a banda de millorar els resultats, “ens centraríem en assolir la igualtat de gènere, en potenciar l’atletisme com a esport de base i vam adquirir el compromís de destinar tots els mitjans disponibles de la Federació als atletes. El Nahuel ens referma en els nostres objectius”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending