El MoraBanc venç el Granca a còpia de triples i fa un pas de gegant per ser als quarts de l'Eurocup

Els tricolors s'imposen per 63-66 amb Gielo obrint la llauna des de la línia de 6,75 i Hannah sent decisiu en el darrer quart

Senglin fa una passada entre Shurna i Costello i en presència de Jelinek.
Senglin fa una passada entre Shurna i Costello i en presència de Jelinek. HERBALIFA GRAN CANARIA

El MoraBanc Andorra ha donat un pas de gegant per ser als quarts de final de l'Eurocup després de derrotar l'Herbalife Gran Canària per 63-66  en un partit on els tricolors s'han mostrat molt encertats des de la línia de 6,75. Han acabat patint en un duel que hagués pogut anar a la pròrroga si els canaris haguessin anotat un darrer triple a la desesperada. El pròxim partit del Top 16 serà a Andorra contra el Granca.

L'inici del partit ha estat marcat per les defenses i per dades curioses com, per exemple, que Paulí anotés els cinc primers punts del MoraBanc o que els nou primers dels canaris es distribuissin entre Slaughter (7) i Beirán (2). El duel era trascendental per als canaris ja que una derrota els deixava fora de la pròxima fase. El marcador, al llarg dels primers vint minuts ha estat presidit per l'equilibri i l'estadística darrera del 32-33 explica moltes coses. Així, el Granca ha anotat un dels 15 triples llençats però ha dominat àmpliament el rebot (27-15) mentre que els homes d'Ibon Navarro han tirat més de 3 que de 2.

S'enfrontaven dos equips molt físics, amb molt contacte i moltes personals. El MoraBanc amb tres triples consecutius, dos de Gielo es posava amb 43-48 la seva màxima diferència després del 0-7 a l'inici del partit. Dos triples més de Gielo (47-54) el situaven en 12 punts en aquest tercer quart i 30 dels 43 punts andorrans s'havien aconseguit des de la línia de tres.

El darrer quart començava amb la màxima diferència dels tricolors (47-57)  contra un rival molt anàrquic i negat amb els triples (2 de 27). El Granca ha estat més de dos minuts sense anotar. Els locals han reaccionat amb sis punts en un minuts posant l'electrònic en un preocupant 53-58 que Hannah s'ha encarregat d'arreglar amb un nou triple. Ha estat un miratge perquè el MoraBanc ha malbaratat tres atacs consecutius i el Granca s'ha posat a un punt (60-61) i un nou triple li ha donat aire. Gielo havia obert la llauna però en els moments decisius, quan han reaccionat els canaris, ha aparegut Hannah (60-66).

HERBALIFE GRAN CANÀRIA (63):  Slaughter 23, Beirán 5, Dimsa 6, Stevic 6, Shurna 4, -cinc inicial- Kilpatrick 6, Okoye 2, Diop, Burjanadze, Costello 9, i Albicy 2. 8 de 9 tirs lliures, 23 de 40 de dos, 3 de 31 triples. 47 rebots, 17 ofensius. 19 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (66):  Senglin 5, Hannah 16, Paulí 11, Dime 2, Sy, -cinc inicial- Olomuyiwa 8, Llovet, Parakhouski, García 3, Colom 2, Jelinek 4 i Gielo 15. 8 de 15 tirs lliures, 11 de 30 tirs de dos, 12 de 28 triples. 37 rebots, 9 ofensius. 17 faltes personals.

Parcials: 18-17, 14-16, 15-21, 16-12.