El MoraBanc trenca la maledicció de Burgos amb triples i Borg per fer un pas de gegant cap a l’ACB

Cop d'autoritat dels tricolors (73-95) que pateixen al primer quart i que van de menys a més per acabar oferint un recital amb 17 cistelles de 6,75

Rafa Luz fa una passada marcat per Rupnik al partit d'aquest dissabte.
Rafa Luz fa una passada marcat per Rupnik al partit d'aquest dissabte. SPB//Borja B. Hojas

El MoraBanc Andorra ha donat un pas de gegant per tornar a l'ACB superant la difícil visita a la pista del Burgos (73-95), on havia perdut en les seves set visites anteriors. Els triples i un Borg excel·lent (24 punts), han estat les claus per a la victòria. Els locals, que s'han reforçat molt, aspiren a entrar en els play-off d'ascens.

Els castellans arribaven amb cinc victòries consecutives i contundents i amb les incorporacions de Khyri Thomas, Carlos Suárez i Ioannis Kouzeloglou. El MoraBanc, per la seva part, buscava el triomf número 21, el vuitè seguit i amb la pressió afegida de saber que el Palència havia guanyat el seu partit contra el Gipuzkoa (85-74)

El Burgos ha tingut una sortida fulgurant, fent patir el MoraBanc amb un joc ràpid, domini en els rebots i una bona defensa (16-6). Faltaven idees en atac i Natxo Lezkano havia de moure la banqueta i demanar un temps mort per aturar el partit. Lògic, perquè el seu equip havia anotat sis punts en cinc minuts amb un intent de triple de Rubio que no ha tocat cèrcol.

Cinc punts consecutius de Borg amb un triple i una penetració servien per retallar diferències (17-11) però calia apretar més en defensa i assegurar els rebots amb l’entrada de Maric i Dos Anjos. Borg, amb vuit dels 14 punts, seria el protagonista del primer quart on l’equip havia anat de menys a més.

El Burgos ja no anotava amb tanta facilitat, i la presència de Dos Anjos es feia notar sota tauler. Calia tan sols augmentar l’efectivitat en atac ja que només havien encistellat tres jugadors.

Álex Barrera es desfà de Chris Czerapowicz.

Al segon quart, Borg començava a la banqueta i l’equip seguia amb problemes en atac. La mostra és que en tres minuts jugats encara no havia anotat fins que han aparegut Juan Rubio i Johnny Dee amb dos triples (21-20) i un parcial de 0-6. El Burgos fallava tirs fàcils i el MoraBanc que havia arribat a perdre de 10 estava dins del partit.

Fins el punt que a manca de quatre minuts per al descans, es posava per primer cop davant al marcador (26-29) aprofitant també que durant molts minuts els locals no havien anotat de jugada. Una part per la bona defensa i l’altra pel desencert dels rivals. Rupnik es despertava per acabar amb la sequera dels castellans però allà estava Borg de nou amb dos triples. Un últim minut marcat pel desconcert tricolor ha estat aprofitat pel Burgos per tancar la primera part amb una diferència inesperada veient com havia anat el quart (44-38).

Johnny Dee mira de buscar una penetració.

La represa ha estat marcada per un intercanvi de cistelles, destacant els triples andorrans i amb Borg donant un recital (56-57). La pilota circulava amb facilitat en atac i quan no estava Borg apareixien Schreiner, Maric o Johnny Dee per assolir la màxima diferència (56-62). I com no podia ser d'una altra manera, el tercer quart s'ha tancat amb un triple, aquesta vegada d'Andric i un espectacular 13 de 22 de tirs de 6,75 (65-75). El MoraBanc estava fent els seus millors minuts.

La bona tònica va continuar a l'inici del darrer quart amb molta concentració en atac i un bon balanç defensiu. El marcador era prou contundent amb un parcial de 3-13 (68-85). El pavelló ple i amb un públic molt cridaner havia emmudit. El líder havia marcat territori i de quina manera, conquerint una plaça on mai s'havia pogut imposar.

Borg posava la cirereta al seu recital amb una jugada individual (68-87). El so del Coliseum ja era el dels xiulets dels espectadors cap al seu equip, que s'havia enfonsat a partir del moment en què Rupnik havia deixat d'anotar i com a dada estadística destacar que els jugadors locals que havien sortit des de la banqueta tan sols anotarien vuit punts en tot el partit.

A l'altra cistella, continuava el festival de triples tricolor (17 de 28)  i la diferència ja començava a ser escandalosa (73-92) amb els castellans que anotarien només vuit punts en aquests darrers 10 minuts.  Allò era una exhibició, un recital en una de les visites complicades que li queden al MoraBanc. Falten Valladolid, Corunya i Lleida. L'equip ha estat a un nivell tan alt que, fins i tot, no s'ha trobar a faltar Speight. Ha estat tot un cop d'autoritat a la LEB Or.

San Pablo Burgos (73): Corbalán 18, Rupnik 22, Kouzeloglou 2, Kacinas 10, Van Zegeren 5 -cinc inicial-, San Miguel, Thomas, Barrera 2, López, Mahalbasic 6, Norelia i Suárez. 15 de 22 tirs lliures; 17 de 34 tirs de dos; 8 de 29 triples. 26 rebots, 11 ofensius. 18 faltes personals.

MoraBanc Andorra (95): Dee 16, Rafa Luz 7, Rubio 5, Llovet 4, Maric 3 -cinc inicial-, Andric 17, Borg 24, Schreiner 8, Dos Anjos 11 i Czerapowicz. 8 de 11 tirs lliures; 18 de 32 tirs de dos; 17 de 28 triples. 29 rebots, 4 ofensius. 24 faltes personals.

Parcials: 19-14, 25-24, 21-35, 8-22

Àrbitres: García León, Carpallo Miquelez i Cortés Payá.