El MoraBanc tira de triples i d'un Todorovic estel·lar per derrotar el Casademont

L'equip andorrà, amb 16 cistelles de 3 punts, manté alguna opció en el seu grup de la fase final de la Lliga ACB amb la primera victòria (93 -113 )

Todorovic, autor de 26 punts, entra a cistella.
Todorovic, autor de 26 punts, entra a cistella. ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra manté opcions en la fase final de la Lliga ACB que es disputa a València després de superar el Casademont Saragossa en el tercer partit del grup B. Els 16 triples, amb un 6 de 6 de Todorovic, han estat determinants en la primera victòria. Ara queden dos partits contra el Reial Madrid i el San Pablo Burgos.

La derrota del San Pablo contra l'Herbalife deixava el grup molt obert amb quatre equips empatats a la primera posició amb dues victòries i una derrota amb la qual cosa, el vencedor del MoraBanc-Casademont encara tenia opcions mentre que el perdedor es quedava fora de les semifinals.

Conscient de la importància del partit, els aragonesos posaven en pista el seu cinc amb més centímetres (Radovic, Benzing, San Miguel, Krejci i Hlinason) tenient compte que arribaven a la fase final amb les baixes de DJ Sheeley, Thompson, Fran Vázquez, Justiz i Seibutis. L'objectiu inicial dels andorrans era començar amb bon peu, cosa que no va succeir en els anteriors partits contra València i Herbalife. Bona mostra del canvi d'actitud ha estat la defensa agressiva que ha sumat tres personals en el primer atac del Saragossa. Sense pivots purs en els dos equips, no hi havia possessions llargues, moltes imprecisions i un ritme esbojarrat. Casademont mantenia l'avantatge aprofitant les errades andorranes en el llançament (0 de 4 de triples i 2 de 6 de dos) i un mal començament per part dels dos conjunts amb pèrdues constants de pilota.

Benzing, en ratxa, posava els aragonesos per davant en el primer quart

Hannah anotava el primer triple (9-7) i Ibon Navarro donava entrada a Todorovic, Senglin i Jelinek. A l'altre costat, Jaime Pradilla confirmava les seves qualitats. Recuperat del Palència de la Lliga LEB Or,  l'internacional espanyol sub-18, en un minut a la pista sumava dos rebots, una falta provocada i 1 punt de tir lliure (16-10). Tot i no fer un bàsquet espectacular, el Casademont tenia un marge prou confortable amb 12 rebots capturats en 7 minuts de joc i Benzing en ratxa (12 punts dels 25 del seu equip). El Morabanc funcionava en aquests minuts amb Todorovic amb cinc punts posava el marcador en 25-20. Les fortes defenses dels primers minuts han deixat pas a un intercanvi de cistelles per acabar el primer quart (28-24).

Todorovic anotava 16 punts amb una mitjana de dos per minut i 5 de 5 de tirs de camp

Todorovic en format MVP tot i sortir des de la banqueta feia el seu desè punt pel 28-27 i en defensa a Sy li queia la segona personal. Tornava a anotar un triple per empatar el partit a 30 i un altre tir de 3 per donar la iniciativa al MoraBanc (32-33). Córrer i llençar triples era l'estratègia andorrana amb Todorovic que portava una mitjana de 2 punts per minut i que havia salvat el seu equip d'un mal inici. Entrava Guillem Colom en joc coincidint amb una millora de les estadístiques andorranes amb un 7 de 13 de tirs de tres (53%). El partit s'havia convertit en un festival de triples que beneficiava l'Andorra mentre que el Casademont en fallava sis consecutius i s'obria un marge esperançador en el marcador (37-43) per l'equip d'Ibon Navarro que havia arribat a dominar per 7 punts. Els dos conjunts estaven en projecció de 100 punts i amb un duel obert. Guille Colom s'afegia al campionat de triples per tancar el segon quart (45-50) marcat per l'actuació de Todorovic. Havia estat 8 minuts en pista amb 16 punts i 4 de 4 en triples i 5 de 5 de tirs de camp. Els rebots també s'havien igualat en relació al primer quart amb 19 i 18.

Dos triples de Jelinek facilitaven la màxima avantatge al MoraBanc (49-58)

El tècnic aragonès Porfirio Fisac revolucionava el cinc titular i Ibon Navarro mantenia a Sy tot i les seves tres personal per l'inici del tercer quart que arrencava com havia acabat el segon, a cop de triples encara que algun d'ells no toqués ni el cèrcol. Dos triples de Jelinek facilitaven la màxima avantatge al MoraBanc (49-58). El Casademont estava en plena desconnexió i un nou triple, aquest de Senglin encarrilava el duel amb 11 punts amunt. Al contrari dels dos primers partits aquest cop l'equip era regular, sense alts i baixos. Fisac demanava temps mort i movia la banqueta buscant la reacció amb Ennis al rescat. Tornava Todorovic i els aragonesos apretaven més en defensa però es mantenia la diferència (61-71). Sense Diagne i Musli, l'Andorra dominava en els rebots. Calia veure si el Casademont, que estava molt desencertat, mostrava prou capacitat per creure en la remuntada en un partit que el MoraBanc tenia coll avall (64-75).

Un triple de Senglin obria el darrer quart i deixava els rivals en el camí de perdre per primera vegada en molt temps tres partits seguits a l'ACB. Fallaven els tirs i feien personals en atac. Així era difícil inquietar el MoraBanc. Llovet es menjava el seu marcador Radovic i Kresic es carregava amb quatre personals. El Casademont tenia en pista el quintet més jove de la seva història amb tots els jugadors per sota dels 20 anys. Todorovic encertadíssim ja estava en 26 punts amb 6 de 6 triples. Els aragonesos feien pressió a tota la pista però no podien tornar a entrar en un partit que estava vist per sentència perquè a manca de 5 minuts per al final el marcador ja era concluent (76-94).

L'equip andorrana superava els 100 punts amb un triple, evidentment, de David Walker i entrava en joc Alexis Bartolomé que també va anotar un triple. Ara caldrà guanyar els dos partits que queden per ser a les semifinals, un d'ells contra el Real Madrid. El Saragossa s'acomiada de la competició.

FITXA TÈCNICA:

Casademont Saragossa (93): San Miguel 5, Benzing 19, Radovic 0, Krejci 4, Hlinason 5 -cinc inicial-, Pradilla 10, Barreiro 13, Brussino, 19, Alocén 4, Ennis 14, García 0.

18 de 33 tirs de 2 (54%); 13 de 33 de tres (39%), 18 de 22 tirs lliures (81%). 29 rebots, 10 ofensius.

MoraBanc Andorra (113): Hannah 11, Massenat 6, Walker 10,  Llovet 9, Sy 10 -cinc inicial-, Tyson Pérez 0, Tunde 12, Todorovic 26, Colom 3, Jelinek 12, Senglin 11, Bartolomé 3.

24 de 42 tirs de (57%); 16 de 29 de tres (55%); 18 de 20 tirs lliures (85%). 36 rebots, 12 ofensius

Parcials: 28-24, 17-26, 19-25, 29-38.

Àrbitres: Conde, Serrano i García Ortiz.