El MoraBanc sua la cansalada per desfer-se d’un rival molt incòmode

Els tricolors s'imposen per 72-67 contra un Gipuzkoa que ha dominat la primera part amb una màxima diferència de dotze punts i que ha acabat llançant 39 triples

Speight entra a cistella durant el partit d'aquest divendres.
Speight entra a cistella durant el partit d'aquest divendres. DANI CATALÁN/ BCA

El MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva quinzena victòria a la LEB (72-67) després de patir molt per superar un rival molt incòmode i que ha anat molts minuts per davant en el marcador, tenint una màxima diferència de dotze punts i llançant 39 triples en els 40 minuts de joc. La victòria del Palència a la pista del Melilla fa que acabi la primera volta encapçalant la classificació i jugarà com a local la final de la Copa.

El Gipuzkoa ha començat molt enxufat (9-18) amb quatre triples i Speight ha evitat que la diferència fos més gran tot i un discret 1 de 5 en tirs de tres. Al final del primer quart un 15-25 era l'evidència que la defensa tricolor era molt fluixa, donant moltes facilitats. Natxo Lezkano ja havia advertit abans del matx que els bascos són equip amb talent i que al seu li faltava encert de cara a cistella.

Al segon quart i manca de tres minuts per al descans, el Gipuzkoa es posava amb més 12. El MoraBanc no estava còmode a la pista tot i les múltiples rotacions. L'1 de 10 en triples era l'evidència del poc encert ofensiu i això que l'efectivitat visitant havia baixat.

Una acció individual de Rafa Luz i una cistella d'Andric han reduït la diferència (26-32) però immediatament ha arribat un altre triple del Gipuzkoa que, curiosament, ha servit per la reacció dels homes de Natxo Lezkano que s'han posat a només tres punts (32-35) amb un parcial de 9-3, i un triple sobre la botzina de Thomas Schreiner (35-38) que deixava el partit obert. La sensació en aquests minuts era que l'equip començava a carburar. Calia confirmar-ho a la represa ja que la primera part ha estat fluixa i amb els tricolors sempre a remolc tret del 3-0 a l'inici amb un triple de Dee.

Al tercer quart, el Gipuzkoa ha fallat els seus quatre primers atacs, tots amb tirs de tres i el MoraBanc s'ha posat per davant (40-38). Jaworski, fins aleshores molt apagat anotava dos triples consecutius (45-48). Era el primer cop aquesta temporada, i en el darrer partit de la primera volta, que els tricolors anaven tants minuts per darrere en el marcador. Quan encara faltaven quatre minuts per acabar el quart ja hi havia tres jugadors bascos amb tres personals.

El MoraBanc tenia una falta d'equip, cosa que li permetia apretar en defensa mentre que els visitants ja estaven en bonus i aixì cada personal es convertia en tirs lliures. El joc ha entrat en uns minuts de imprecisions on n'han sortit beneficiats els locals (53-50). Natxo Lezkano posava dos bases en pista i el marcador continuava molt ajustat i amb el Gipuzkoa molt carregat de personals amb la quarta de Jaworski. Apareixia Nacho Llovet, determinant en el rebot i revulsiu encara que l'adversari no afluixava (64-61) malgrat que la seva estratègia ofensiva passava quasi exclusivament pels triples. S'arribava al darrer minut i mig amb tot per decidir (67-65).

Un triple d'Andric ha posat el 70-65 i Jaworski ha fet passes a manca de 21 segons, però el MoraBanc ha perdut la pilota en el seu atac propiciant la cistella rival (70-67) amb 11 segons de joc i els dos equips amb bonus. El Gipuzkoa ha fet una personal i Dee ha anotat els dos tirs lliures deixant el partit sentenciat (72-67) però sense la fluïdesa de la majoria de partits.

MORABANC (72): Dee 10, Rafa Luz 14, Czerapowicz 5, Maric 15, Llovet 5 -cinc inicial-, Andric 7, Speight 11, Rubio 2, Pérez i Dos Anjos. 21 de 25 tirs lliures, 15 de 33 tirs de dos; 7 de 23 triples; 39 rebots, 9 ofensius; 18 faltes personals.

GIPUZKOA (67): Jaworski 19, Carlson 8, Oroz 13, Delas, Sollazzo 13 -cinc inicial-, Zubizarreta 2, Beraza 2, Martínez 4, Nurger 6 i De la Hera. 9 de 10 tirs lliures; 11 de 29 tirs de dos; 12 de 39 triple;. 35 rebots, 12 ofensius; 25 faltes personals. Eliminat. Beraza.

Parcials: 15-25, 20-13, 18-12, 19-17.

Àrbitres: Franquesa, Quintas i Colomer.