El MoraBanc prolonga la bona dinàmica postconfinament

Els tricolors superen amb solvència (72-55) el Coosur Betis gràcies a un bon final del primer temps i a un tercer quart on han estat molt superiors al seu rival

Clevin Hannah celebra una de les seves cistelles.
Clevin Hannah celebra una de les seves cistelles. Albert Martín / ACB Photo

El desconfinament un cop superat el brot del coronavirus no ha pogut ser més positiu pel MoraBanc Andorra. Des del retorn a la competició, els tricolors sumen quatre victòries, una a l’Eurocup i tres en l’ACB. La darrera, l’aconseguida amb solvència aquest diumenge a la Bombonera davant el Coosur Betis (72-55). Un triomf basat especialment en un bon final del primer temps i en un excepcional tercer quart i gràcies en bona part a la bona actuació d’Oriol Paulí i de Jeremy Senglin.

En el primer quart els dos equips han estat molt espessos de cara a cistella, especialment en els minuts inicials. Cap dels dos tampoc ha posat control al joc i això s’ha traduït en una baixa anotació. El MoraBanc, però, ha aconseguit, gràcies a un triple de Senglin, situar-se amb un +6 en el marcador (8-2) als cap de cinc minuts. El tram final del període, però, s’ha tornat a equilibrar i dos tirs lliures de Torres han permès els sevillans igualar el tanteig sobre la botzina.

La igualtat ha continuat president el segon quart, amb alternatives en el marcador però sense que cap dels dos rivals, durant gran part del període, hagin començat a obrir escletxa. Al tram final, però, el MoraBanc ha millorat en defensa i això l’ha ajudat a marxar en el marcador. Palson, Sergi García amb un triple, dues cistelles d’Olomuyiwa i una altra de Senglin han permés un parcial d’11-0 que ha situat un 36-26 pocs segons abans del descans. Feldeine ha aturat la sagnia bètica just abans de la botzina per marxa al descans vuit per sota (36-28).

WhatsApp Image 2020 12 06 at 13.38.47
Oriol Paulí, fent una entrada a cistella, ha estat dels homes més destacats dels andorrans.

El retorn dels vestuaris ha estat molt positiu pel MoraBanc, que ha mantingut el bon encert a l’hora d’atacar cistella a la vegada que solidificava la seva defensa i deixava sense respostes al Betis. Amb el lideratge de Jelinek i un Oriol Paulí especialment brillant, els andorrans han aconseguit ampliar encara més la diferència fins als quinze punts a l’equador del tercer període.

Els sevillans no han trobat la forma d’aturar la sagnia, tant pel que fa a la incapacitat d’anotar com a l’hora de defensar. La diferència ha pujat a vint punts (55-35) gràcies a una nova cistella de Senglin i un triple de Tomas Gielo. Abans del final del tercer quart, però, un parcial de 0-6 ha obligat Ibon Navarro a demanar temps mort. Calia evitar que l’equip es relaxés i donés als andalusos l’opció de tornar a entrar en el partit.

El darrer quart s’ha iniciat amb un llançament d’Outarra que ha situat el Betis a només onze punts. A prop, doncs, de tornar a ficar-se al duel. Sy ha tranquil·litat la situació amb un oportú triple. A vuit del final, catorze punts a dalt (58-44). Encarrilat sí, però no pas decidit.

Un instant del partit.

Tocava no deixar-se remuntar. I el MoraBanc ho ha fet bé. Tot i que el Betis ha millorat en defensa i ha dificultat l’anotació dels andorrans, a l’hora d’atacar s’ha estavellat en un mal percentatge amb el tir exterior. Això ha fet que, quan tenien opció de retallar la diferència, no aconseguissin encistellar i, a poc a poc, la moral se’ls ha anat acabant. A manca de poc més de dos minuts, dos tirs lliures d’Oriol Pauli han tornat a situar els 18 d’avantatge i, ara sí, han sentenciat el duel. Al final, 17 punts d’avantatge.

Així, els homes d’Ibon Navarro mantenen la bona ratxa de resultats des que van tornar a jugar un cop superat el brot de coronavirus que va afectar massivament tant a la plantilla com a altres integrants de l’entitat. El retorn, sense cap mena de dubte, no pot ser més positiu. Una bona dinàmica que s’intentarà mantenir dimecres en competició continental, amb la visita del Lokomotiv Kuban a la Bombonera i, divendres, de nou a l’ACB amb el duel davant el Zaragoza.

FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (72): Oriol Paulí 15, Llovet 4, Gielo 5, Sergi García 4, Colom 0 -cinc inicial- Sy 9, Olumuyiwa 6, Dime 2, Hannah 5, Palsson 5, Jelikek 5 i Senglin 12. 19 de 38 en tirs de dos; 6 de 25 en triples; i 16 de 24 en tirs lliures.

COOSUR BETIS (55): Kay 6, Borg 2, Feldeine 7, Spires 3, Campbell 3 -cinc inicial-, Eneechionyia 8, Niang 0, Magassa 0, Ouattara 11, Torres 4 i Ndoye 11. 16 de 35 en tirs de dos; 3 de 27 en triples; i 14 de 17 en tirs lliures.

Àrbitres: Pegura, Araña i García.

Parcials: 16-14; 20-14; 19-14; i 17-13.