Un MoraBanc ‘post-Covid’ i a batzegades es queda curt a Bilbao (74-71)

Un col·losal tercer quart de Clevin Hannah no serveix per acabar de remuntar un matx en què els andorrans sempre han anat a remolc

Tunde cedeix la bola a Hannah, que ha estat espectacular al tercer quart.
Tunde cedeix la bola a Hannah, que ha estat espectacular al tercer quart. E. DEL FRESNO / ACB PHOTO

El MoraBanc ha tingut el tir triple necessari per poder forçar la pròrroga. Però el llançament de Codi Miller-McIntyre no ha entrat. Tot i el col·losal tercer quart de Clevin Hannah, que ha servit per situar els andorrans dins el partit després d’arribar a anar fins a quinze punts per sota, no n’hi ha hagut prou per consumar la remuntada. La primera meitat a Bilbao ha estat massa irregular, i tot i que els bascos no han fet gran cosa més que els tricolors, sí que han tingut el punt d’energia que la Covid els ha eixugat als d’Ibon Navarro.

I és que el MoraBanc tenia deu efectius i encara bo. en alguns moments, semblava talment un partit de rodatge, de pretemporada. D’aquí les batzegades amb què s’ha jugat. Víctor Arteaga ha estat l’home més regular. I Hannah els dels cops letals en forma de triple que a punt ha estat de girar la truita que havien cuinat Peno, Inglis, Bigote o Goudelock. Justament, aquest darrer ha estat l’autor de cinc punts consecutius a la recta final del partit aprofitant errors visitants que han estat molt decisius.

L’inici ja no ha estat bo. Fos per l’efecte de la Covid, fos per una major energia i encert -que no molt més- del Bilbao, el MoraBanc ja no ha començat bé. Amb tot, l’encert de Nakic ha mantingut l’equilibri en el marcador. A poc a poc, però, Masiulis o Inglis han anat fent imposar la superioritat dels de Mumbrú. L’entrada de Crawford pel cantó andorrà ha dotat els tricolors d’una mica més de poder anotar, i un parell d’encerts de Guillem Colom han impedit que el forat a favor dels bascos fos molt gran.

Arteaga ha estat un dels millors del bàndol andorrà.

Ara bé, dos triples consecutius de l’islandès Hakanson, un just abans d’acabar el primer quart i l’altre després de la primera pausa, ha iniciat l’enlairament local. El Bilbao Basket, després d’un parell de bones accions d’un Miller-McIntyre que ben aviat s’ha diluït, ha agafat distància. Fins a quinze punts de marge han tingut els bilbaïns a dos minuts i mig del descans (38-23). La sagnia no ha anat a més. Però n’hi havia prou per constatar el domini sota els cèrcols dels locals i la manca d’energia dels andorrans, que sols han pogut maquillar una mica el marcador abans del descans gràcies a l’encert d’Arteaga (40-29).

El retorn a pista ha servit el Bilbao per tornar a agafar avantatge. Cert que Hannah havia rebaixat la frontera dels deu punts de desavantatge, però l’encert de Bigote en els locals ha disparat de nou els bascos (47-32). S’ha entrat en una fase en què els locals miraven de desempallegar-se del MoraBanc i en què els andorrans, aferrats als triples de Hannah, intentava posar els tricolors dins el partit, una missió gens fàcil veient com anava el partit (52-43).

Inglis i Tunde lluiten per la possessió.

El base dels d’Ibon Navarro ha passat a ser l’autèntica referència tricolor (54-47) per donar vida als visitants. Hannah sol ha frenat els embats de Peno o Bigote, entre altres. Amb tot, al final del tercer quart els de Mumbrú mantenien deu punts de marge. L’arrencada del quart quart ha estat de color clarament andorrà. Nakic, Hannah, Arteaga o Miller-McIntyre han agafat el comandament almenys anotador del MoraBanc.

I en un tres i no res els andorrans, sempre a remolc, s’han situat a dos punts només (61-59). Dues badades dels visitants, però, les han aprofitat el Bilbao i ha semblat que amb cinc punts seguits -tots de Goudelock- els de Mumbrú respiraven. Almenys una mica. Quedaven cinc minuts per al final. Després de revisar les imatges del partit els àrbitres han canviat una decisió que hauria pogut beneficiar el MoraBanc i el Bilbao ha agafat vuit punts de marge (70-62).

Bigote intenta anotar davant de Llovet.

La regularitat i empenta de Víctor Arteaga i els cops de geni, normalment des de més enllà de 6,75, de Clevin Hannah han permès als d’Ibon Navarro arribar amb possibilitats de victòria al darrer minut. De fet, faltaven 47 segons i Hannah feia el 72-69 i en la jugada següent els andorrans han recuperat la pilota i Codi Miller-McIntyre ha situat el 72-71 a falta de 18 segons. Era l’hora de les defenses i de les faltes. I dels tirs lliures. Rafa Luz, ex-Andorra, ha anotat els dos que li han tocat i, després, en el darrer sospir, el triple de Miler-McIntyre no ha entrat per forçar una pròrroga que potser el MoraBanc no s’havia guanyat prou.

SURNE BILBAO BASKET (74): Luz 6, Masiulis 12, Bigote 14, Goudelock 14, Delgado 6 -cinc inicial-, Withey 2, Hakanson 6, Inglis 10, Peno 4, Galan. 16 de 24 tirs lliures; 17 de 29 llançaments de dos; 8 de 23 triples; 34 rebots (26+8) i 19 faltes.

MORABANC ANDORRA (71): Miller-McIntyre 14, Nakic 7, Paulí, Llovet, Arteaga 14 -cinc inicial-, Hannah 22, Colom 5, Diagne 2, Crawford 5, Tunde 2. 5 de 8 tirs lliures; 21 de 43 llançaments de dos; 8 de 26 triples; 39 rebots (23+16); 22 faltes.

Àrbitres: Pérez Pizarro, Manuel, Lucas
Parcials: 23-16 / 40-29 / 59-49 / 74-71