El MoraBanc passa per sobre de l’Oviedo al Pumarín

El conjunt tricolor fa un pas de gegant de cara a l’ascens directe a l’ACB aprofitant la derrota del Palencia davant el Lleida al Barris Nord quan només queden tres partits

Una de les jugades del MoraBanc.

El MoraBanc ha aconseguit una victòria d’or al Pumarín davant l’Oviedo per 63-79 i ha donat un cop sobre la taula a la LEBOr a falta de tres partits per disputar-se. Els de Natxo Lezkano han anat de menys a més i han acabat apallissant al seu rival amb les actuacions destacades de Rafa Luz i Mihajlo Andric.

El duel al Pumarín ha començat d’allò més imprecís, amb els dos equips errant a les primeres aproximacions. Finalment, Felipe dos Anjos s’ha destacat com a protagonista aprofitant les jugades a la zona interior (0-3). Amb això, l’Oviedo s’ha posat al mateix nivell, ja que el MoraBanc no ha sabut trobar-se fi des del triple. Els tricolors han volgut fer mal, amb combinacions directes, però els quatre primers minuts han estat relaxats (5-5).

Els locals s’han posat per davant per primera vegada, sense desaprofitar els regals dels andorrans que els ha costat molt anotar. Això sí, la defensa dels de Lezkano ha estat intensa en aquests primers compassos, mostrant-se sòlids al parquet per acabar per davant en el primer quart, per 16-19.

Ja en el segon quart, Schreiner i Maric, aquest amb un 100% d’efectivitat en el tir de camp, han donat un avantatge superior als seus, deixant en un segon pla l’ansietat per anotar que s’ha fet palès (16-25). A partir d’aquest moment, els tirs exteriors han començat a entrar fins a establir la màxima diferència de +10. Amb més tranquil·litat, s’ha reflectit un 4 a 15 de parcial a favor dels tricolors que, en aquest punt, han posat la directa fins marxar al descans amb el 26-39 al lluminós.

L’encert d’Andric ha protagonitzat l’inici del tercer quart fins al punt que el tècnic local Guillermo Arenas ha hagut de demanar el temps mort en veure el +20 al marcador. L’allau tricolor ha continuat instaurant el 27-49 amb un festival des de la línia exterior del mateix Adric amb quatre triples estant bé en atac i contundent en defensa. El MoraBanc s’ha arribat a situar +30 a sobre mentre que els locals han reaccionat amb un parcial de 6-0 que Natxo Lezkano ha volgut aturar perquè no anés a més (38-61).

Els últims deu minuts han estat marcats per una desconnexió per part dels dos equips amb el 41-61 al marcador sense ja pràcticament res en joc. L’Oviedo ha continuat maquillant el marcador, mentre que per la part tricolor Dos Anjos a la pintura i Dee des de la línia de 3 han continuat sumant. La diferència en el lluminós ha continuat igual fins els darrers minuts, els quals han finalitzat amb la victòria del MoraBanc per 63-79. D’aquesta manera, els andorrans aprofiten la derrota d’aquest divendres del Palencia davant el Lleida al Barris Nord, tornen a gaudir d’un avantatge de dos partits amb el seu perseguidor i fan un pas de gegant de cara a aconseguir l’ascens directe a l’ACB quan només queden tres jornades.