El MoraBanc llença en el tram final el partit a València i suma la setena derrota consecutiva

Els tricolors dominen el partit fins al minut 35, però s’ensorren de forma incomprensible i deixen escapar una diferència de +10 per acabar caient (86-82)

Dos Anjos intenta evitar la cistella d'un jugador local.
Dos Anjos intenta evitar la cistella d'un jugador local. ACB

A Madrid i Barcelona, el Morabanc havia estat molt a prop de donar la sorpresa. I a la Font de Sant Lluís, davant el tercer millor equip de l’ACB, també. I la història s’ha repetit. Els tricolors han dominat durant 35 minuts el duel contra el València Basket i gaudien de deu punts d’avantatge quan només en restaven cinc per al final. Massa temps. Incomprensiblement, els de Natxo Lezkano s’han ensorrat i han permès la remuntada del quadre local. Al final, 86-82 i setena derrota consecutiva dels andorrans.

Els tricolors han iniciat el duel amb bon ritme d’atac i seriosos en defensa. Això els ha permès dominar el primer quart i dur en tot moment la iniciativa. Especialment, de la mà de Maric (7 punts) i Harding (6). Han arribat a gaudir de fins a set punts d’avantatge, però al tram final, i amb encert des de fora del perímetre, el València ha retallat distàncies (19-20).

Durant bona part del segon quart, la igualtat ha estat la tònica que ha presidit el duel. Això sí, amb els de Natxo Lezkano duent la iniciativa. Quan faltaven poc menys de quatre minuts per al descans, el Valencia ha aconseguit posar-se per davant per primer cop, gràcies a un tir lliure transformat per Jones (30-29). La rèplica tricolor ha arribat en forma d’un parcial de 0-9 liderat per Maric i Andric fins al 30-38. Un llançament de Robertson en el darrer minut ha instal·lat a l’electrònic el 32-38 amb què tots dos equips han marxat a vestuaris.

L’inici del segon temps ha estat fort per part de l’equip valencià, que ha aconseguit capgirar el marcador (43-42). Dos triples seguits de Borg i Montero han permès no només frenar la sagnia sinó també encadenar una bona ratxa d’anotació per marxar de nou (43-52) en l’equador del tercer període. Els locals, però, han pogut reaccionar i abans del final del període han tornat a retallar distàncies, però un triple d’Andric i una cistella de Somogyi ha permès els de Lezkano seguir al davant quan s’entrava al darrer i definitiu parcial (61-65).

Un instant del partit.

En el darrer quart, ha semblat que el Morabanc tenia el triomf a tocar quan un triple de Somogyi ha anotat un triple que situava el quadre andorrà deu a dalt (66-76). Els locals, però, han reaccionat, aprofitant també que els de Lezkano s’han bloquejat en atac, a vegades per intentar accions massa complicades. I això ha ajudat els valencians a encadenar un parcial d’11-1 per igualar el partit, amb només dos minuts de joc al davant.

Un triple de Reuvers ha posat per davant València Basket (80-79) a minut i mig del final. En l’acció següent, Llovet ha tingut dos tirs lliures però els ha fallat. I a partir d’aquí, Jones ha sentenciat amb cinc punts que han deixat KO un Morabanc que havia dominat tot el partit, però no els dos darrers minuts. El triple final de Montero no ha evitat la derrota, que fa mal. Molt de mal (86-82).

I no només perquè sigui la setena consecutiva, que també. A banda, per la forma com ha arribat, després de tenir el triomf a tocar. Nova ensopegada i caldrà reaccionar divendres vinent, a la Bombonera, amb la visita del Gran Canaria.