El MoraBanc imposa la seva llei a Las Palmas al tercer quart (63-79)

Un parcial de 6 a 25 al tercer període ha permès als homes d’Ibon Navarro aconseguir una brillant victòria contra un Herbalife Gran Canària que va de cap a caiguda

Sergi Garcia supera Frankie Ferrari blocat per Malik Dime.
Sergi Garcia supera Frankie Ferrari blocat per Malik Dime. m. henriquez / acb photo

Un tercer quart de llibre, deixat el rival amb només sis punts i anotant-se 25, han estat decisius perquè el MoraBanc, en el retorn a la Lliga Endesa després del brot coronavíric, hagi aconseguit una meritòria victòria al Gran Canària Arena. Fins a vint punts de marge ha arribat a tenir el conjunt andorrà al darrer tram del matx, davant d’un equip amb tres extricolors (Albicy, Shurna i Burjanadze) que està tocat i enfonsat.

Els d’Ibon Navarro, que havien anat i vingut durant els primers vint minuts, han estat rotundament superiors després del descans. L’Herbalife, que per noms és un molt bon equip, un grup per situar-se de la meitat de la classificació en amunt, per mirar d’entrar en zona de play-off, ha estat una ànima en pena. I els andorrans, amb un joc força coral, amb un bon Sergi Garcia en la direcció i un David Jelinek anotant, amb un Tomasz Gielo desencallant el canell quan més li feia falta a l’equip, han sumat un triomf per donar energia i moral al grup després de la infecció.

I això que els canaris han començat manant amb un bàsquet de Ferrari. Però aviat Dime ha imposat la seva llei sota els cèrcols repartint barrets i amb un cinc punts consecutius, els tricolors han passat al davant. En un seguit de despropòsits l’equilibri s’ha mantingut sense que cap dels dos equips mostressin cap mena d’encert. L’entrada d’Albicy i una millora local en el rebot ha permès l’equip de Porfi Fisac mantenir-se al davant (14-10). Encara bo, però, que l’entrada de Tomasz Gielo ha suposat un petit revulsiu per als andorrans.

RS315322  X2I1259
Senglin mira de superar un rival.

Sense brillantor, ben al contrari, els d’Ibon Navarro han aconseguit capgirar el marcador (14-15) poc abans d’arribar al final del primer període. El segon quart ha començat d’una manera ben diferent a l’inici del matx. Més velocitat, passades més precises i millors dosis d’encert. Però l’intercanvi de triples (Wiley, Hannah, Ferrari) ha beneficiat almenys d’entrada l’Herbalife (21-20). Els canaris estaven molt millor posicionats damunt el parquet en aquests moments, davant un MoraBanc molt erràtic en atac. Això ha portat la major diferència entre els uns i els altres en el marcador fins al moment (27-22).

Malik Dime ha aconseguit trencar la sequera tricolor. I això ha semblat animar els andorrans, que han enllaçat un parcial de 2 a 10 que els ha fet passar al davant (29-32). Un triple de Gielo ha culminat una bona fase amb bones accions de Jelínek i Senglin. Però el bon joc no ha tingut continuïtat i tot seguit han estat els canaris, de nou controlant el rebot, que han tombat la truita. Set punts, quatre d’ells des del tir lliure han permès arribar el Gran Canària per davant al descans (36-34).

La sortida dels vestidors ha estat fulgurant per al MoraBanc. Amb triples de Jelinek i Palsson s’ha culminat un parcial de 0-10 que ha obligat el tècnic local a parar el partit quatre minuts després de la represa

La sortida dels vestidors ha estat fulgurant per al MoraBanc. Amb triples de Jelinek i Palsson s’ha culminat un parcial de 0-10 que ha obligat el tècnic local a parar el partit quatre minuts després de la represa. Els andorrans havien passat per davant i amb molta solvència (36-44). El temps no se li ha posat pas bé als canaris. Només reprendre’s el joc, l’Herbalife ha perdut la pilota. Hannah ha respost amb un nou triple i s’ha entrat en una mena de passacarrers. El MoraBanc tenia ganes de decidir el partit.

Errors en un cantó i en l’altre fins que Jelinek, abans de demanar el canvi, ha clavat una nova diana des de més enllà de 6,75 per eixamplar una mica més les diferències (36-50). Quan es portaven gairebé set minuts del quart, Albicy ha anotat, des del tir lliure, els primers dos punts del Gran Canària després del descans. Però Dime i Tyson Pérez han replicat per partida doble (38-54). Semblava tocat, l’Herbalife. Però amb dos tirs lliures d’Albicy i un bàsquet de Wiley semblava que els locals intentaven ressuscitar.

El Gran Canària estava revolucionat. Molt tocat. D’aquí, aparentment, i de la desesperació en veure’s tant enrere, que l’exbase francès del MoraBanc i el Porfi Fisac han estat penalitzats amb sengles faltes tècniques. Sumant d’un en un, des del tir lliure, els andorrans han obert encara una mica més les distàncies (42-59). Les darreres accions del quart no han aportat més canvis i els d’Ibon Navarro han anat a la tercera pausa llarga amb disset punts de marge. Quedaven deu minuts.

RS315257 DSC 5650
Acció acrobàtica de Tyson Pérez davant de Burjanadze.

El retorn a la pista del MoraBanc no ha semblat el millor. Però n’hi ha hagut prou amb dos bàsquets de Costello perquè els andorrans tornessin a activar-se. I ara Tunde, després Gielo i més tard Jelinek, la diferència ha arribat a vint punts en un parell d’ocasions (46-66; 53-73). El Gran Canària estava moribund. Però no mort del tot. I ha intentat fer una mini reacció abans de caure del tot. Sis punts seguits dels locals han reduït la distància una mica. Però ja estava tot dat i beneït. I el MoraBanc tornarà de les Canàries després del retorn a la Lliga Endesa amb un triomf de notable (62-79). De mèrit.

HERBALIFE GRAN CANÀRIA (62): Ferrari 10, Dimsa 11, Okoye 8, Diop 4, Costello 6 -cinc inicial-, Albicy 9, Balcerowski 1, Shurna 4, Wiley 5, Santana 2, Burjanadze 2.

MORABANC ANDORRA (79): Hannah 9, Senglin 9, Jelinek 15, Pérez 5, Dime 6 -cinc inicial-, Garcia 8, Tunde 10, Paulí, Gielo 12, Palsson 3, Llovet 2 i Colom

Àrbitres: Cortés, Padrós i Sánchez

Parcials: 14-15; 36-34; 42-59; 62-79