El MoraBanc encarrila el partit abans que el Lleida s’assabentés que havia començat

Els tricolors fonamenten la victòria (90-75) en els primers deu minuts tot i que el Força Lleida protagonitza una reacció insuficient en el tercer quart

Dee supera el seu marcador en el partit d'aquest divendres. Ha estat el màxim encistellador. DANI CATALÁN/ BCA

El MoraBanc Andorra s'ha imposat al Força Lleida en un partit que ha encarrilat en els primers deu minuts i on ha arribat al descans amb 22 punts d'avantatge. Els lleidatans han reaccionat en el tercer quart (18-31) i s'han posat a només nou punts. Al final però la victòria s'ha quedat a casa (90-75).

La sortida fulgurant del MoraBanc ha sorprès el Lleida que arribava a Andorra igualat a victòries  (6), amb el record del seu triomf a a la Lliga Catalana i amb el suport d'un bon nombre de seguidors. El domini en els rebots i l'encert dels homes de Natxo Lezkano en els triples (5 de 6) per un 0 de 7 dels lleidatans. En els primers minuts havia capturat més rebots Nacho Llovet (3) que tot l'equip rival (2). La superioritat era total en tots els aspectes i per acabar-ho d'adobar la gran defensa sobre Carrera, el millor home del Lleida, limitava la seva estratègia ofensiva mentre que en defensa tancarien el quart sense fer cap falta personal. Els dos primers punts dels catalans arribarien quan ja s'havien jugat sis minuts

Al segon quart, dues tècniques consecutives per 'flopping' han desquiciat els lleidatans i al seu entrenador, Gerard Encuentra que també n'ha rebut una (33-14). Quan es recuperaven els visitants que havien retallat diferències a -13 han arribat les jugades conflictives. La diferència era evident amb el 48% d'encert local en els tirs de camp per un pobre 25% visitant però tres triples d'Urtasun els han donat aire (35-21). Només els rebots han propiciat que el MoraBanc mantingués l'avantatge perquè els tirs de 6,75 ja no entraven com al primer quart fins que Dee va trobar l'encert

Al minut 17 de partit, Gerard Encuentra ha estat expulsat per una segona tècnica i el seu ajudant, Jordi Ribas s'ha hagut d'encarregar de la direcció tècnica. No és massa habitual que un equip rebi quatre tècniques en només set minuts com tampoc ho és que un mateix jugador (Carrera) sigui objecte de cinc personals abans de la mitja part. La valoració estadística era prou evident (54-16) quasi com el marcador al descans (51-29 ) després que el Força Lleida encaixés 29 punts en el segon quart.

A la represa, Dee continuava amb la 'mà calenta' i se situava com el màxim encistellador amb 21 punts (59-36) amb un intercanvi de cistelles que beneficiava els tricolors que mantenien la diferència. El Lleida havia comès una sola falta personal per cinc del MoraBanc que se situava en bonus a sis minuts per al final del tercer quart. En aquesta fase, els andorrans totalitzaven 14 assistències per cinc els lleidatans. El quart triple de quatre intents d'Urtasun posava per davant el seu conjunt en el parcial (10-14). Al MoraBanc, Dee no es quedava curt amb un 5 de 10 de 6,75. El Força Lleida ha retallat (63-52) i ha sobreviscut a una tècnica a Jaume Lobo per aconseguir un parcial de 18-31. No ha fallat cap tir en el tercer quart (10/10).

Els lleidatans que perdien de 22 a la mitja part es van posar a nou gràcies a un esprint en els cinc darrers minuts del quart liderats per Jaume Lobo, que era dubte per al partit ja que sortia d'una lesió a causa d'un esquinç de turmell. El MoraBanc estava grogui (69-61) quan ha arribat la lesió de Lobo compensada pel cinquè triple d'Urtasun i per un altre de Carrera que havia perdut dues pilotes i encara se n'afegirien dues més. També sumava quatre personals en atac en aquest període per una el MoraBanc.

Tot això permetia que els tricolors anessin augmentant la diferència mentre el rellotge s'acostava al final (85-70). Carrera es carregava amb dues tècniques -sis el Lleida en total- i era expulsat després una personal antiesportiva molt rigorosa. Els catalans s'han queixat molt de l'arbitratge i l'Andorra ha aconseguit la seva setena victòria consolidant el primer lloc a la classificació i obtenint una diferència important de cara al bàsquet average.

MORABANC ANDORRA (90): Dee 26, Speight 8, Andric 8, Czerapowicz 17, Llovet 6 -cinc inicial-, Rubio 10, Bartolomé 1, Schreiner 5, Dos Anjos 9, i Pérez. 12 de 16 lliures; 18 de 32 tirs de dos; 14 de 33 tirs de tres. 36 rebots, 10 ofensius. 22 faltes personals.

FORÇA LLEIDA (75): Marcos 5, Brito 5, Carrera 17, González, Vucetic 8 -cinc inicial-, Tew, Urtasun 24, Cuéllar 3, Santana 5, i Lobo 8. 15 de 23 tirs lliures; 12 de 27 tirs de dos; 12 de 24 triples. 18 rebots, 2 ofensius. 16 faltes personals. Eliminat: Carrera.

Parcials: 22-9, 29-20, 18-31, 21-15.