El MoraBanc comença patint i s’acaba passejant contra un Melilla que fa quatre punts al tercer quart

Els tricolors aconsegueixen la seva sisena victòria consecutiva, la desena de la temporada contra un rival que resisteix 20 minuts per sortir apallissat després (63-85)

Speight intenta fer jugada en el partit d'aquest diumenge a Melilla.
Speight intenta fer jugada en el partit d'aquest diumenge a Melilla. MELILLA BASKET

El MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva sisena victòria consecutiva a la LEB Or en un partit complicat al primer quart i que ha sentenciat en un gran tercer quart (63-85). Al final, ha estat una victòria àmplia que li permet continuar encapçalant la classificació.

Com en altres partits, la sortida andorrana ha estat fulgurant amb Dos Anjos seguint l'estela del duel contra el Leyma, Maric ha agafat el relleu encistellador i tot això hauria fet que el MoraBanc tingués un avantatge confortable de no haver estat pels cinc de set triples anotats pel Melilla en el primer quart i per la permissivitat arbitral en la defensa dels locals. L'eficàcia des de 6,75 m ha permès que el Melilla arribés a posar-se per davant en un marcador (23-22) dominat fins aleshores pels tricolors.

Ha arribat el moment Speight, aquest home que acostuma a sorgir en les fases del matx complicades com a la darrera jornada contra el Leyma, però el Melilla no afluixava (38-43) mostrant que és un equip lluitador i amb molts recursos, perquè quan li ha calgut han tingut els punts de Fall des de la pintura.

Malgrat el resultat ajustat, la sensació era que el MoraBanc tenia controlat el partit (41-45) per tenir una banqueta més àmplia, i per l'impacte que podia tenir el desgast físic del Melilla en la segona part. A més calia veure si podien mantenir el percentatge de triples dels primers 20 minuts (8 de 15). En aquesta primera part la màxima diferència a favor de l'Andorra ha estat de vuit punts i s'havia trobat a faltar l'aportació de Dee i de Czerapowicz.

El Melilla, que venia de patir tres derrotes consecutives, ha fallat els seus dos primers triples en el tercer quart en uns minuts de bona defensa andorrana. En cinc minuts, els locals només havien anotat dos punts. Sense encert ja en els triples dels rivals, el MoraBanc assolia la màxima diferència (46-59) i s'encaminava cap a la seva sisena victòria consecutiva, la desena de la temporada. En el tercer quart, el Melilla només havia anotat quatre punts i l'encert dels triples havia desaparegut. Al final del partit es convertiria en un 11 de 30 (37%).

Tot i l'estirada andorrana, el Melilla es resistia a donar el partit per perdut amb un triple de Samu Rodríguez (51-65) a manca de set minuts pel final. Rafa Luz i Schreiner han replicat amb dos triples, i 20 punts i el marcador ja era un abisme (53-73).  Fins el final, el MoraBanc ha anat ampliant la diferència i pensant en la visita dissabte del Valladolid.

MELILLA (63):  López 7, Mulero 6, Rodríguez 12, Pardina 3, Fall 13 -cinc inicial-, De Blas, Pereira, Thompson 10, Huguet 11, Edwards, i Rodrigo 9. 8 de 11 tirs lliures; 11 de 30 tirs de dos; 11 de 30 triples. 27 rebots, 7 ofensius. 19 faltes personals

MORABANC ANDORRA (85):  Dee 6, Rafa Luz 13, Rubio 2, Andric 16, Dos Anjos 10 -cinc inicial-, Speight 12, Llovet 3, Pérez, Bartolomé 2, Schreiner 3, Maric 16, i Czerapowicz 2. 13 de 14 tirs lliures;  27 de 52  tirs de dos, 6 de 13 tirs de tres. 39 rebots, 9 ofensius. 18  faltes personals.

Àrbitres: Ávila, Caamaño i Rijo.

Parcials: 22-21; 19-24, 4-14 i 18-26.