Un MoraBanc amb baixes és superat a la recta final per un Baxi enganxat als triples

Els tricolors deixen bones sensacions i resisteixen fins al darrer quart en un marcador enganyós ja que la màxima diferència es va aconseguir sobre la botzina

Brancou Badio intenta marxar del marcatge de Goudelock amb Robinson al darrere.
Brancou Badio intenta marxar del marcatge de Goudelock amb Robinson al darrere. BAXI MANRESA

El MoraBanc Andorra ha perdut el segon partit de pretemporada en caure contra el Baxi Manresa (93-77) que s'ha mostrat més encertat en el tram final del partit on ha aconseguit la màxima diferència amb l'eficàcia en els triples i dominant els rebots (51) al llarg dels 40 minuts. Els tricolors han fallat 12 tirs lliures.

El Baxi Manresa ha sortit més entonat (6-1) i la primera cistella del MoraBanc ha arribat quan ja s'havien jugat tres minuts i mig. Els dos entrenadors han fet molts canvis en aquest quart marcat també pel poc encert en el tir. Tot i això els tricolors es posaven per primer cop per davant en el marcador (9-10) amb sis minuts jugats. Un triple de Williams després de tres rebots ofensius manresans han obligat Natxo Lezkano a demanar temps mort. El Manresa és un equip que corre molt però que també captura molts rebots i al que en aquests minuts només li faltava més encert des de 6,75.

A la darrera jugada del quart, Williams ha fallat un triple i l'entrenador manresà, Pedro Martínez ha reclamat falta personal. S'ha queixat un parell de vegades de les decisions arbitrals en uns deu minuts de marcador baix (14-15) i amb un fluix 4 de 21 en tirs de camp català i un 1 de 7 de triples tricolor. Martinas Geben ha obert el marcador pel Baxi al segon quart després d'un inici on ha destacat en els rebots però no de cara a cistella. Lezkano posava en pista dos bases, Rafa Luz i Starks i amb Tyson Pérez que no ha estat massa encertat, perdent pilotes i amb unes passes.

Okoye anotava un triple per donar la màxima diferència (18-25)

Starks amb unes molèsties a la cama se n'anava a la banqueta i el MoraBanc tenia les baixes per aquest partit de Nacho Llovet, Harding i Borg -lesionats-, i Dos Anjos amb la selecció del Brasil.  Okoye anotava un triple per donar la màxima diferència (18-25) aprofitant la bona direcció de l'hongarès Somogyi i malgrat el desencert de Tyson, qui després d'una pedrada al tauler ha fer un dura falta personal. Entrava a la pista Aaron Ganal, que marxarà cedit al Benicarlò de la LEB Plata i que s'ha estrenat amb una bona assistència a Okoye.

A diferència del primer quart, en aquest període el dominador del rebot ofensiu era el MoraBanc, cosa que no evitava que el rival s'acostés en el marcador. Dani Pérez empatava (29-29) i posava al seu equip per davant (34-29) encadenant tres bones accions consecutives amb set punts. Maric fallava dos tirs lliures i el pivot tampoc estava tenint el seu dia. Ha estat una fase de muntanya russa per als dos conjunts que se n'han anat als vestidors amb un 34-31. Partit típic de pretemporada, amb el Manresa portant una mica més el ritme i amb avantatges per un i altre equip i amb preocupació per la lesió de Markel Starks.

El MoraBanc ha tancat la primera part amb un 9 de 30 de tirs de camp (30%)

Els percentatges no han millorat en el segon quart i la primera part s'ha tancat amb un 9 de 30 del MoraBanc en tirs de camp (30%) i un 13 de 35 del Baxi (37,1%).  A la represa Taylor encistellava un triple. L'equip del Bages aconseguia una màxima diferència (39-31, +8). Un nou triple, aquesta vegada de Travante Williams feia que Lezkano aturés el partit amb un temps mort perquè el Manresa s'escapava (42-32) i el seu equip estava molt espès. Les instruccions han fet que el MoraBanc retallés cinc punts (42-37). El guió era calcat al del primer quart. Primers minuts manresans i reacció andorrana i els dos equips en bonus a manca de 6'24'' per acabar el tercer quart.

Tyson aconseguia els seus dos primers punts (49-46) en un altres bons moments de Somogyi, un jugador que domina totes les facetes de joc. Després de molts minuts, el MoraBanc s'ha tornat a posar per davant (53-55) i un parcial d'11-21. Cada atac del MoraBanc acabava a la línia de tirs lliures i el tercer quart s'ha fet etern i un parcial de 5-0 tornava a situar els bagencs en el partit i un triple de Brancou Badio ha situat el 63-61. Andric ha posat per davant el seu equip en la primera jugada del darrer quart. Hi ha hagut un intercanvi de triples en el moment més espectacular del matx amb Taylor i Okoye. duel de triplistes i amb l'aportació de Dani Pérez.

Continuava el recital de triples ara amb dos de Travante Williams i +12 per Manresa (86-74), la màxima diferència a manca de més de tres minuts per al final. Un altre tir de tres de Taylor sobre la botzina ha posat la màxima diferència. Els manresans s'han mostrat més conjuntats i a la recta final han estat més encertats com ho demostra el parcial de 30-16 dels últims deu minuts. El MoraBanc, ha estat més penalitzat per les baixes i ha deixat bones sensacions. No és normal veure un partit amb tan desencert per part de Tyson Pérez i el marcador és enganyós.

BAXI MANRESA (93): Taylor 16, Sagnia 3, Williams 20, Zohore 8, Steinbergs 4 -cinc inicial-, Robinson 12, Badio 3, Jou 1, García, Vaulet 7, Geben 6, Wank, i Pérez 3. 16 de 21 tirs lliures; 19 de 40 tirs de dos; 13 de 33 triples. 51 rebots, 16 ofensius. 26 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (77): Rafa Luz 12, Okoye 13, Tyson Pérez 4, Goudelock 8, Maric 4 -cinc inicial-, Andric 12, Starks 2, Rubio 5, Ganal, Oriola 7, i Somogyi 10. 24 de 36 tirs lliures; 16 de 39 tirs de dos, 7 de 28 triples. 39 rebots, 11 ofensius. 23 faltes personals.

Parcials: 14-15; 20-16, 29-30, 30-16.

Àrbitres: Mas, Zamora i Domingo. Cap eliminat.

Pavelló: Sant Julià de Vilatorta. 900 espectadors.