El MoraBanc Andorra cau contra el Baxi Manresa en l’homenatge a Toni Martí

Els tricolors han perdut (86-90) en un partit en què els manresans s’ha mostrat més agressius i físics, mentre que els locals desencertats en el llançament exterior han sumat la cinquena derrota de la temporada

Somogyi sota cistella.
Somogyi sota cistella. ACB Photo/Dani Catalán

El MoraBanc Andorra ha sumat la cinquena derrota de la temporada, la segona consecutiva, després de caure  davant el Baxi Manresa en el partit que ha servit per homenatjar l’excap de Govern, antoni Martí, mort aquesta setmana als 60 anys. Els tricolors no han pogut contra l’agressivitat dels de Pedro Martínez, que han estat acompanyats per uns 350 aficionats, i en diversos moments s’ha pogut veure que cal continuar treballant per millorar en defensa.

Abans de començar el partit s’ha fet un minut de silenci molt emotiu en memòria de l’excap de Govern, Toni Martí, que va morir el passat dilluns als 60 anys. S’ha projectat un vídeo al marcador amb un missatge que deia “Sempre amb nosaltres”. El president Gorka Aixàs, ha entregat a la vídua i als fills de Martí una samarreta amb el seu nom i un ram de flors. De fet, tots els jugadors duien el nom de l’excap de l’executiu i excònsol major d’Escaldes-Engordany.

El partit ha començat amb els dos equips endollats i els tricolors es col·locaven amb un parcial de 5-0 amb un triple d’Okoye i una esmaixada de Tyson Pérez (22 punts). Els de Pedro Martínez reaccionaven amb un 0-9. Alternatives en el marcador amb un Maric endollat i l’Andorra aprofitava les pèrdues de pilota dels manresans per sortir a la contra. Una d’elles l’ha aprofitat Tyson Pérez per penjar-se del cèrcol. Amb 16-13 apareixia l’exjugador dels andorrans, Dani Pérez per empatar el partit amb un triple. Els visitants feien mal a la pintura trobant algunes facilitats i han arribat a posar-se 20-25, amb un parcial de 2-10. Markel Starks feia el segon triple de l’equip just abans de finalitzar el primer quart, 23-25.

Jean Montero en una jugada contra el Manresa.
Starks en una jugada contra el Manresa.

En el segon quart s’ha vist un Manresa molt més agressiu en atac i en defensa, mentre que al MoraBanc Andorra no li entren els triples se li nota i molt. (2 d’11 en els primers vint minuts). Això, sens dubte, ho aprofitava el Baxi Manresa per anar obrint forat, sobretot el que trobaven en la defensa tricolor. L’exemple més clar eren les 8 pèrdues en aquest període. L’ex dels vermells, Harding, anotava els primers punts a la Bombonera, mentre que Steinbergs feia molt mal, mentre que els tricolors no trobaven cistella i això feia que a poc a poc la diferència s’engreixés fins als 16 punts, tot i que una cistella de Tobias Borg sobre la botzina deixava el marcador al descans en 35-49.

Dos anjos sota cistella.

A la represa, el MoraBanc Andorra intentava una petita reacció de sortida amb un 0-4, però l’ha tallada en sec el Manresa arribant a tenir 17 punts de diferència 41-58. Però als andorrans no se’ls poden donar per morts. Han posat seny i pausa en el seu joc i a poc a poc com les formigues han retallat distàncies amb Tyson Pérez, i Okoye com a protagonistes. Fins i tot, Pierre Oriola no estava del tot fi. Un parcial de 18-6 deixava els andorrans amb un 59-64 a manca de deu minuts.

La remuntada s’ha quedat a mitges i els manresans no s’han deixat sorprendre. Taylor tenia el canell calent i a ritme de triples, juntament amb Badio, allunyaven qualsevol opció dels locals que no abaixaven els braços. Tot plegat, sense oblidar el treball de Robinson (19 punts, 7 rebots i 27 de valoració). Natxo Lezkano demanava més agressivitat i jugades ràpides per rebaixar els 14 punts de desavantatge que tenien. Quedaven dos minuts i Okoye aprofitava una recuperació per plantar-se sol i esmaixar. Tobias Borg hi posava una mica de pebre amb un triple, que obligava Pedro Martínez a sol·licitar temps mort (80-88). Quedaven 1 minut i 39 segons, però no hi ha hagut temps per capgirar el marcador i els andorrans han sumat la segona derrota consecutiva (86-90). El pròxim partit serà diumenge de la setmana vinent (12.30 hores) a la pista del Granada.