Mor l’enginyer i president de la FAM Jaume Esteve

Feia temps que lluitava contra una dura malaltia que finalment no ha pogut superar

Comentaris

Jaume Esteve presidia la FAM des del 2014.
Jaume Esteve presidia la FAM des del 2014. ARXIU

L’enginyer informàtic i president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve Fernàndez, de 60 anys, ha mort aquesta matinada, després de no poder superar una malaltia contra la qual combatia feia un parell d’anys. Gran amant de la muntanya tot i estar molts anys vinculat al món del rugbi, pare de l’esquiador Kevin Esteve, el seu traspàs està generant una forta commoció.

Va arribar a la presidència de la FAM el 2014 en rellevar Pere Iscla, tot liderant la única candidatura que es va presentar per agafar les regnes de l’entitat. El 2018 va reeditar la presidència de l’entitat sent, novament, el cap de files de l’únic grup de persones que tenia intenció de dirigir l’organització. A la FAM hi va desembarcar a través del seu entorn, que el van empènyer a liderar un projecte que posés en valor els projectes de clara vocació esportiva.

Entre les seves grans fites, destaquen el lideratge en poder dur a terme les proves de Copa del Món (Font Blanca i Comapedrosa World Cup) convertint-les en cites fixes en el calendari i les proves internacionals més sostenibles del circuit

I la muntanya l’havia conegut i après a estimar a partir del rugbi, la seva gran passió durant molts anys. Va ser-ne jugador i, posteriorment, una vegada deixada l’oval al camp als 32 anys va passar a tasques de direcció, essent seleccionador nacional i entrenador del VPC. També durant molts anys va practicar el tennis.

Professionalment, sempre s’havia dedicat al món de la informàtica. Es va formar entre Perpinyà i Tolosa, on va cursar l’Enginyeria en Electrònica, Electrotècnia i Automatismes. Tres anys en una ciutat -on ja hi va fer internat el batxillerat- i després tres anys més en l’altra.

Entre les seves grans fites, destaquen el lideratge en poder dur a terme les proves de Copa del Món (Font Blanca i Comapedrosa World Cup) convertint-les en cites fixes en el calendari i convertint-les en les proves internacionals més sostenibles del circuit. També deixa un gran llegat en la seva gran tasca internacional en donar a conèixer Andorra com a paradís per a l’esquí de muntanya en el seu càrrec dins la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) així com la feina desenvolupada perquè Andorra tingués Equips Nacionals de curses de muntanya i esquí de muntanya i que aquests poguessin competir en l’ambit internacional

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending