Mònica Dòria i Pol Moya comparteixen bandera a la desfilada dels Jocs de Tòquio

Els dos representants andorrans a la cita olímpica han participat en una cerimònia d’inauguració sense públic portant conjuntament la tricolor, com han fet la majoria de delegacions

Moya i Dòria, amb la bandera d'Andorra a l'estadi olímpic de Tòquio.
Moya i Dòria, amb la bandera d'Andorra a l'estadi olímpic de Tòquio.

Els dos representants andorrans als Jocs Olímpics de Tòquio han participat en la cerimònia d’inauguració de l’esdeveniment. La palista Mònica Dòria i l’atleta Pol Moya ha desfilat amb la resta de delegacions en un acte marcat, evidentment, per les restriccions sanitàries forçades per la pandèmia. Tots dos han compartit la bandera, com han fet la majoria de països.

La capital japonesa acull des d’aquest divendres i fins al 8 d’agost els XXXII Jocs Olímpics. Novament, Andorra estarà representada, tot i que amb una delegació mínima. Tot just dos esportistes, ja des del Comitè Olímpic (COA) s’ha volgut apostar per l’exigència.

Per un costat, la palista Mònica Dòria. Participarà en les modalitats de caiac i canoa, per a les quals es va classificar per mèrits esportius. De fet, aquest mateix diumenge ja entrarà en competició. Per l’altre, l’atleta Pol Moya, que via plaça d’universalitat, correrà els 800 metres el 31 de juliol.

Tots dos estaven presents a la cerimònia d’inauguració, celebrada a l’estadi olímpic sense públic. Andorra ha estat dels primers països a sortir -se seguia, amb comptades excepcions l’ordre de l’alfabet japonès-. Els dos representants del país han sortit junts, agafant tots dos la bandera tricolor. Inicialment, era Dòria qui havia de portar-la, però, com la gran majoria de delegacions, s’ha optat per un gest d’igualtat i que consistia l’ensenya el portessin conjuntament un home i una dona.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending