Marc Casal es retira

El corredor de la FAM, un dels referents de l’esport andorrà les darreres temporades, anunciarà aquest dimecres el seu adeu a la competició

Marc Casal després de passar la meta a Barruera, a la Vall de Boí.
Marc Casal després de passar la meta a Barruera, a la Vall de Boí. @BUFFEPICTRAIL

Les curses de muntanya perden a Andorra un dels seus referents. Marc Casal oferirà aquest dimecres una roda de premsa per anunciar oficialment la seva retirada. Lògicament, també deixarà l’equip nacional de la FAM, després d’una carrera farcida de proves i amb èxits destacats, com ara el campionat del món de la cursa ultra assolit l’any passat a la vall de Boí. Als seus recentment complerts 40 anys, entén que ha arribat l’hora de deixar l’alta competició.

Tant ell com el seu germà Óscar són una referència en l’esport andorrà. I més particularment, en el muntanyisme. Ha estat des de fa anys un dels líders de l’equip nacional de la FAM. Feia temps que ell mateix admetia que al cap tenia el pensament de la retirada, però continuava competint. Fins i tot després de la interrupció en els calendaris esportius que va provocar el coronavirus. De fet, en un principi s’havia arribat a dir que la del 2020 seria la seva darrera temporada.

I, malgrat aquesta idea, havia seguit corrent. I això el va portar, l’any passat, a fer un dels cims de la seva carrera. A la vall de Boí, es va proclamar campió del món de l’ISF Sky Running Ultra. És, però, només un dels èxits assolits al llarg de les darreres temporades, on també destaca una primera posició a l’Ultra Trail del 2015, quan també va penjar-se l’or a la carrera transalpina.

Ara sí, però, ha arribat el moment. Casal farà oficial la seva retirada en una compareixença davant els mitjans que tindrà lloc aquest dimecres al matí. Ho farà acompanyat de la junta directiva de la FAM. En l’acte, explicar els motius que l’han impulsat a prendre aquesta decisió.

Marc Casal durant una cursa

Relacionat

“No em vaig posar pressió perquè mai pensava que podria guanyar”

Etiquetes

Comentaris

Trending