El Lleida guanya el primer assalt de la Lliga Catalana i s’endú el Trofeu Andorra la Vella

El MoraBanc haurà de remuntar dos punts (84-86 aquest vespre al pavelló de Govern) en el partit de tornada que es disputarà a la capital del Segrià el dijous a partir de les 18.45 hores

El Lleida ha sabut aprofitar les seves opcions per endur-se la victòria.

Tocarà remuntar al Morabanc Andorra a la pista del Lleida si es vol endur la lliga Catalana després de perdre per 84 a 86 en el partit d’anada al Poliesportiu d’Andorra. Una derrota que també deixa a l’equip de Natxo Lezkano sense el triplet de trofeu que juga com a local -han guanyat el d’Encamp i el d’Escaldes-Engordany-, però ha estat l’equip de ponent el que s’ha endut el de la capital.

De fet, el primer quart ha estat marcat per la igualtat. L'eficàcia de cara a la cistella s'ha imposat a les defenses. Ni uns ni altres han donat treva en atac, en els primers compassos, amb tots els tirs -triples inclosos- encistellats. A poc a poc, s'han vist els errors, però mantenint l'equilibri en el lluminós, com ha reflectit el 26 a 26 al final dels primers deu minuts del partit.

Ja en el segon període, el Lleida ha estat el primer a agafar una tímida avantatge en el marcador. Fins a dues ocasions ha aconseguit anar-se'n de cinc (31-36 primer i 35-40 després), però un parcial de 7 a 2 pels andorrans ha permès que capgiressin el marcador amb un 44-42 quan falten dos minuts pel descans. Un tram final en què els de Natxo Lezkano han estat encertats tant en defensa com atac per tancar la primera meitat amb un 48 a 42 en el lluminós.

A la represa, una primera cistella andorrana ha permès als tricolors tenir el màxim avantatge en el marcador (50-42). A partir d'aquí, l'encert en els triples dels lleidatans -amb tres de consecutius de Vucetic- ha eixugat la diferència que tenia els tricolors fins al 52-51. A partir d'aquí, la igualtat ha tornat en el marcador sense que cap dels dos equips aconseguís consolidar un avantatge en marcador. Un ajustat 68-67 ha tancat el tercer quart.

WhatsApp Image 2022 09 26 at 22.08.47
Speight en una jugada del partit.

El darrer quart es convertia en un cara o creu. Els visitants amb un gran encert des de la línia de 6,25 no han deixat mai escapar als andorrans en el marcador. De fet, també ho han sabut aprofitar per anar agafant petits avantatges en el marcador que eren contrarestats pels andorrans. Dee, amb un 2+1, posava el 84 a 82 quan faltava un minut pel final i ho posava tot de cara pels andorrans, però un triple en la següent acció del Lleida ha capgirat el resultat amb el 84-85. Els andorrans no han estat capaços d'encistellar en la següent jugada i una falta, a manca de deu segons, ha permès als de la terra ferma, després de fallar un tir lliure, posar el 84 a 86. En la darrera jugada del partit, Speight ha fallat el tir, donant la victòria al Lleida.

En partit d’anada i tornada, els tricolors, que han tingut a Dee com a màxim anotador amb 20 punts, hauran de superar, dijous a les 18.45 hores, al Lleida en la seva pista per més de dos punts si volen aixecar el títol de la Lliga Catalana de la LEB Or.